default-image

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ηλεία

Ελλάδα
Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ηλεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ηλεία που απείλησε το δάσος της Στροφυλιάς.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 40 πυροσβέστες, 20 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Ελαφρά τραυματίστηκε ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος, ο οποίος είχε σπεύσει για βοήθεια στον τόπο της φωτιάς, όταν βρέθηκε κοντά σε σημείο που γίνονταν ρίψεις νερού από αεροπλάνο. 

Όσον αφορά στο μέγεθος της καταστροφής, η αποτίμηση θα γίνει μόλις η φωτιά τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σταμάτα, σε εξέλιξη στην Κερατέα

Υπό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή της Σταμάτας όπου έχουν καεί δέντρα και θάμνοι.

Νωρίς το πρωί εκδηλώθηκε ένα μέτωπο φωτιάς στην Κερατέα με την πυροσβεστική να επιχειρεί στην περιοχή με ισχυρές δυνάμεις.

Υψηλός ο δείκτης επικινδυνότητας

Εντωμεταξύ προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς εξέδωσε για την Τετάρτη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, η κατηγορία κινδύνου 4 ισχύει για Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Λέσβο, Λήμνο, Κυκλάδες, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Λακωνία, Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. 

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες καλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News