Ειδήσεις

Επιστολή ΕΚΗ προς τον πρωθυπουργό και βουλευτές

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ., καθώς και τη Νομαρχιακή των ΑΝ.ΕΛ., απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με αφορμή τα νέα επώδυνα μέτρα, τα οποία ήδη εφαρμόζονται από τη Δευτέρα.

Το πλήρες κείμενο της ανοιχτής επιστολής:

«Αξιότιμοι κύριοι-ες, με τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές οι εργαζόμενοι και γενικά τα λαϊκά στρώματα και νοικοκυριά του νομού μας, έστειλαν στην Βουλή των Ελλήνων, όχι ένα αλλά τρία πρώην μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ελπίζοντας με αυτές τις επιλογές σε ένα καλύτερο και δικαιότερο αύριο. Αντί αυτού βλέπουμε ένα τρίτο μνημόνιο να έρχεται με νέα επώδυνα μέτρα, όπου το μάρμαρο για άλλη μία φορά πληρώνουν τα ίδια κορόιδα, δηλαδή οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες.

Μας λέτε ότι δεν είχατε άλλη επιλογή γιατί θα καταστρεφόταν η χώρα ή ότι απλά στηρίζετε την κυβέρνηση (αλήθεια τα ίδια δε μας έλεγαν και οι προηγούμενοι;), χωρίς όμως να αναφέρεστε ότι σε αυτό το αδιέξοδο οδηγηθήκαμε με ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία επί πέντε μήνες με όλο μαγκιά μας ανακοίνωνε ότι πληρώνονται χωρίς δανεισμό κανονικά οι δώσεις προς την ΕΚΤ, αποστραγγίζοντας με αυτό τον τρόπο ασφαλιστικά ταμεία, Δήμους, αποθεματικά ΤτΕ κ.λπ., και αφού επί πέντε μήνες "πνίξατε" την αγορά και με κλειστές τράπεζες, επιλέξατε να συγκρουστείτε, γεγονός που αποτέλεσε την αιτία αδιεξόδου για την επιλογή του νέου μνημονίου.

Το ΕΚΗ και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα στήριξαν τον αγώνα της ΕΡΤ, των καθαριστριών του υπουργείο Οικονομικών κ.λπ., αλλά εργαζόμενοι είναι και αυτοί του στενού ιδιωτικού Τομέα, για τους οποίους όμως δεν έχει γίνει απόλυτος τίποτα και οι οποίοι πραγματικά είναι αυτοί που πληρώνουν το μάρμαρο της ανεργίας, ζουν τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασιακών σχέσεων και αμείβονται με μισθούς πείνας.

Μα λέτε ότι είστε "αριστεροί" ή "πατριώτες" και λειτουργείτε προς το συμφέρον των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, η καθημερινότητα όμως σας διαψεύδει.

Αλήθεια τι κάνετε για ζητήματα που κατά καιρούς έχει καταγγείλει το ΕΚΗ και αφορούν προβλήματα της καθημερινότητας που θα μπορούσατε να λύσετε ανεξαρτήτως μνημονίων;  

- Καταπολέμηση της "μαύρης" εργασίας (επανασύσταση ΕΥΠΕΑ, ενίσχυση ΣΕΠΕ)

- Κατάργηση της "μαύρης" μαθητιάς (17%) στα Ξενοδοχεία

- Υποχρεωτική κατάθεση της μισθοδοσίας σε Τράπεζα

- Επαναλειτουργία των Δομών καταπολέμησης της Φτώχειας

- Την απαράδεκτη κατάσταση στα Νοσοκομεία (αποκλειστικές νοσοκόμες κ.λπ.)

- Φορολόγησης Κεφαλαίων που "βγήκαν" στο εξωτερικό

- Κ.λπ.

Αξιότιμοι κύριοι-ες,

οι ευθύνες σας ιδιαίτερα προς τα λαϊκά στρώματα  είναι τεράστιες και ιστορικές. Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των καταστάσεων και επιτέλους να προασπίσετε όλους αυτούς που σας έστειλαν στην Ελληνική Βουλή».

Σχόλια