default-image

ΙΜΚ: Νέο εργαστήριο - σεμινάριο κατασκευής χάρτινου θεάτρου

Πολιτισμός
ΙΜΚ: Νέο εργαστήριο - σεμινάριο κατασκευής χάρτινου θεάτρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινά το τέταρτο εργαστήριο - σεμινάριο κατασκευής χάρτινου θεάτρου στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και του γυμνασίου. Με φόντο ένα ταξίδι στην Candia των Ενετών, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ζωντανέψουν την εποχή εκείνη, δημιουργώντας τη δική τους ιστορία και κατασκευάζοντας τους ήρωές τους.

Πιο αναλυτικά, «το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με χαρά παρουσιάζει το τέταρτο εργαστήριο-σεμινάριο για αυτό το καλοκαίρι. Πρόκειται για το εργαστήριο Κατασκευής Χάρτινου Θεάτρου, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και στην Α΄ Γυμνασίου.

Σε αυτό το εργαστήριο, ο κουκλοθίασος «Ο Τρελός του Βασιλιά» σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης προσκαλεί τους συμμετέχοντες  σε ένα ταξίδι στην Candia των Ενετών.  Μέσα από την τεχνική του χάρτινου θεάτρου θα ζωντανέψουμε  την εποχή εκείνη δημιουργώντας τη δική μας ιστορία και κατασκευάζοντας τους ήρωές μας. Δόγηδες και ράφτες, σγουράφοι και μαρινάροι θα πάρουν τη θέση τους επάνω στο Φρούριο της θάλασσας και θα μας πουν την ιστορία τους.

Στο εργαστήριο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, αλλά και να ανακαλύψουν τα μυστικά και την εξέλιξη του χάρτινου θεάτρου. Με την καθοδήγηση του εμψυχωτή κάθε παιδί θα κατασκευάσει το δικό του χάρτινο θέατρο με το οποίο θα συνεχίσει να βιώνει τη μαγεία και τη χαρά του κουκλοθεάτρου, μετά το πέρας του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιήσει ο Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος* και θα πραγματοποιηθεί από τις 27 ως τις 31 Ιουλίου καθημερινά, στο Ιστορικό Μουσείο, στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη, από τις 11.00 έως τις 14.00 μμ.

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ

Δήλωση συμμετοχών στα τηλέφωνα: 2810 283219-6974191990

*Ο Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε στο τμήμα Αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου - Διακόσμησης και Σχεδιασμού Επίπλου και Αντικειμένων του Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Στο διάστημα αυτό παρακολούθησε το ετήσιο εργαστήριο σκηνογραφίας της Μαρίας Χανιωτάκη και εργάστηκε ως βοηθός σκηνογράφου στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Δάσκαλος του στο κουκλοθέατρο είναι ο Στάθης Μαρκόπουλος, (κουκλοθέατρο ΑΓΙΟΥΣΑΓΙΑ). Το 2010 ιδρύει τον κουκλοθίασο «Ο Τρελλός του Βασιλιά», ενώ έχει συνεργαστεί με άλλους θιάσους κατασκευάζοντας θεατρικές κούκλες και μάσκες, σκηνογραφώντας και φωτίζοντας παραστάσεις. Επίσης,  κατασκευάζει  ξύλινα παιχνίδια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News