default-image

Ηράκλειο: "Φωτιά" στις μετακινήσεις

Οικονομία
Ηράκλειο: "Φωτιά" στις μετακινήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Φωτιά" παίρνουν οι τιμές στα εισιτήρια των συγκοινωνιών λόγω της αύξησης του ΦΠΑ από 13% στο 23%, που επιβάλλει το τρίτο μνημόνιο. Η αύξηση στα εισιτήρια του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου μεταφράζεται σε 10 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τη ζώνη, ενώ στα ταξί η κούρσα διαμορφώνεται στα 3,70 από 3,40 ευρώ. Το νέο καθεστώς προβληματίζει ιδιαίτερα όσους μετακινούνται είτε με λεωφορεία είτε με ταξί.

Η επιβάρυνση στα εισιτήρια του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου κυμαίνεται από 10 έως 20 λεπτά, ωστόσο σταθερή παραμένει η τιμή στο μειωμένο εισιτήριο της Α' ζώνης.

«Τα πράγματα θα είναι δύσκολα για όλους και η δουλειά μας θα ελαττωθεί. Η Α' ζώνη από 1,10 ευρώ θα ανέβει στα 1,20 ευρώ. Η Β' ζώνη από 1,50 ευρώ πάει στο 1,70 ευρώ. Αντίστοιχα αυξάνεται η τιμή και των μειωμένων εισιτηρίων. Παραμένει, ωστόσο, το μειωμένο εισιτήριο πολυτέκνων και φοιτητών και μαθητών στα 0,60 λεπτά.

Αλλάζει όμως το μειωμένο της Β' ζώνης, το οποίο από τα 0,75 λεπτά πάει στα 0,90 λεπτά. Τα υπάρχοντα εισιτήρια θα ισχύουν ακόμα για δύο μήνες», τόνισε ο κ. Βουλγαράκης.

Οι πολίτες, κατόπιν τούτου, πρέπει να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, με αρκετούς να επιλέγουν άλλους τρόπους μετακίνησης, είτε με τα πόδια είτε με το ποδήλατο.

Ήδη, το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου έχει παραγγείλει τα νέα εισιτήρια, τα οποία θα είναι στη διάθεσή του στα μέσα της βδομάδας.

«Ουσιαστικά, με την αλλαγή αυτή το ΚΤΕΛ μετατρέπεται σε φοροεισπράκτορα και δεν έχει να κερδίσει απολύτως τίποτα», τόνισε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

Στα ταξί, η επιβάρυνση είναι επιπλέον 30 λεπτά για την ελάχιστη διαδρομή, την ώρα που ο κλάδος αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, με την πτώση της κίνησης να αγγίζει το 60% το τελευταίο 20ήμερο.

Μαρία Αντωνογιαννάκη, Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News