default-image

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στους Νέου Άνδρες η Σερβία

Μπάσκετ
Πρωταθλήτρια Ευρώπης στους Νέου Άνδρες η Σερβία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από έξι χρόνια, η Σερβία είναι ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης στους Νέους Άνδρες. Οι «πλάβι» επικράτησαν 70-64 της Ισπανίας στον τελικό της διοργάνωσης U20, που φιλοξενήθηκε στο Λινιάνο της Ιταλίας.

Ένα ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο έκρινε το ματς υπέρ των Σέρβων, που είχαν κορυφαίο τον Όγκνιεν Γιάραμαζ με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησαν Μάρκο Γκούντουριτς ( που αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης) και Ράντε Ζάγκορατς με 14 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Ο Χουάν Ερνανγκόμεθ με 18 και ο Μαρκ Γκαρθία με 17 πόντους πάλεψαν περισσότερο από την Ισπανία, που δεν κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχία του 2011 κι έμεινε για δεύτερη σερί σεζόν στη δεύτερη θέση.

Δευτερόλεπτα μετά τη νίκη της Σερβίας, ο νέος σέντερ του Παναθηναϊκού, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, έγραψε στο Twitter «Μπράβο πρωταθλητές».

Τρίτη η Τουρκία

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η εθνική ομάδα της Τουρκίας στο Ευρωμπάσκετ U20, αφού επικράτησε 84-74 της Γαλλίας στο μικρό τελικό. Ήδη από το πρώτο ημίχρονο οι «γείτονες» είχαν βάλει τις βάσεις για τη νίκη, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το +19 (46-27).

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Γιασάρ και Οζμιζράκ με 13 πόντους ο καθένας, ενώ ο Ουγκουρλού πρόσθεσε άλλους 11. Από τους «τρικολόρ» πρώτος σκόρερ ήταν ο Λουβαβού με 19 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 46-27, 60-48, 84-74

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News