Ειδήσεις

Στο Ισραήλ ο Πάνος Καμμένος για την ΑΟΖ

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ.Πάνος Καμμένος. Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης, που πραγματοποιεί στο Ισραήλ συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Moshe Ya' Alon

Στο επίκεντρο των συζητήσεών τους στη συνάντηση, τέθηκαν θέματα που αφορούν την θαλάσσια ασφάλεια και την ασφάλεια των ενεργειακών πηγών στην ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, θέματα συνεργασιών στην αμυντική βιομηχανία και σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα μεταφοράς τεχνολογίας και όχι μόνο στον τομέα «Goverment to Goverment» αλλά και «Business to Business».

Συζητήθηκαν επίσης και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως θέματα ασφάλειας περιοχής Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.

Υπεγράφη συμφωνία από τους δύο υπουργούς για το καθεστώς που διέπει την διαμονή στις δύο χώρες κατά τη διάρκεια μετακίνησης προσωπικού, στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων και συνεργασιών.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, που συνόδεψε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στην επίσκεψη του, θα υπογράψει συμφωνία με τον Ισραηλινό ομόλογο του για τη συνεργασία των υδρογραφικών υπηρεσιών των δύο χωρών.

Ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε συνάντηση και με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ.

Σχόλια