Ειδήσεις

Το "Φεστιβάλ της Άμμου" στη Γαύδο

Φεστιβάλ ποιητών και συγγραφέων πάνω στην καυτή άμμο της Γαύδου. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί από τώρα να δηλώσει συμμετοχή. Πρόκειται για την πρώτη μέχρι σήμερα συνάντηση ποιητών και συγγραφέων που προγραμματίζεται για το διήμερο 24 και 25 Ιουλίου στη Γαύδο, με τη διοργάνωση του eyelands και των εκδόσεων «Παράξενες Μέρες».

Ερασιτέχνες ποιητές και συγγραφείς διηγημάτων, άνθρωποι που έχουν εκδώσει ή απλώς σχεδιάσει το πρώτο τους μυθιστόρημα, άλλοι που γράφουν, αλλά ποτέ δεν έχουν μιλήσει γι' αυτή τους την παράξενη συνήθεια, απλοί ακροατές, έχουν δώσει ραντεβού για την πρώτη λογοτεχνική συνάντηση με τίτλο "Φεστιβάλ της άμμου".

Έτσι απλά είχε γίνει η δημόσια πρόσκληση από τους διοργανωτές του αυτοσχέδιου φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί σε σκηνές πάνω στην άμμο, εκεί που σκάει το κύμα του Λιβυκού Πελάγους.

«Ελάτε να γνωριστούμε», συνεχίζει η ανακοίνωση, «να συζητήσουμε για την περιπέτεια της γραφής, να συμμετάσχετε σε ένα αυτοσχέδιο αλληλοδιδακτικό εργαστήρι συγγραφής διηγήματος πάνω στην άμμο, να μιλήσουμε για τα βιβλία και τους συγγραφείς που αγαπάμε και να φτιάξουμε μαζί το πρώτο αυτοσχέδιο λογοτεχνικό φεστιβάλ.

Η συνάντηση θα γίνει στην παραλία του Αϊ Γιάννη, στην πιο όμορφη παραλία της Γαύδου, και δε θα σας κοστίσει απολύτως τίποτε, πέρα από τα εισιτήρια του ταξιδιού σας εκεί και τη διατροφή σας βέβαια, αρκεί να... αντέχετε τη διαμονή σε σκηνές στην άμμο».

Πιο αναλυτικά, την πρωτότυπη αυτή εκδήλωση διοργανώνουν η ιστοσελίδα eyelands και οι εκδόσεις «Παράξενες Μέρες», σε συνεργασία με τη U - horn multimedia, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.

Στους διακριθέντες

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όλους τους συγγραφείς που έχουν διακριθεί σε οποιοδήποτε διαγωνισμό του eyelands και των εκδόσεων παράξενες μέρες (συμπεριλαμβάνεται και η διάκριση στην Επιλογή eyelands).

Οι υπόλοιποι που ήθελαν να συμμετάσχουν στις βραδιές ανάγνωσης έστειλαν εγκαίρως τα κείμενά τους και η ομάδα των διοργανωτών του φεστιβάλ τους έχει ήδη ενημερώσει σχετικά με τη συμμετοχή τους μέχρι τις 20 Ιουνίου 2015.

«Η συμμετοχή σας ως απλός ακροατής είναι, φυσικά, ανοιχτή για όλους».

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει δύο μέρες, που θα είναι αφιερωμένες:

- Παρασκευή 24 στην ποίηση και στα σύντομα διηγήματα.

- Σάββατο 25 Ιουλίου στα διηγήματα, τις νουβέλες και τα μυθιστορήματα.

Οι συναντήσεις για τα είδη γραφής θα ξεκινούν από τις 9 το βράδυ. Κάθε απόγευμα στις 6 θα υπάρχει μια ώρα με το αυτοσχέδιο αλληλοδιδακτικό εργαστήρι συγγραφής, με ελεύθερη συμμετοχή. «Φιλοδοξία μας να ξεκινήσουμε ένα συλλογικό βιβλίο με κοινό θέμα που θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2015.

Θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις με μουσική, και φυσικά πάρτι στην άμμο το βράδυ του Σαββάτου», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Το φεστιβάλ προσκαλεί, όπως είναι ευνόητο, τους συγγραφείς και ποιητές της Κρήτης, αλλά είναι ανοιχτό σε συγγραφείς από κάθε γωνιά της χώρας, από κάθε μέρος του κόσμου, με μοναδική προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

«Ελάτε να φτιάξουμε το πρώτο αυτοσχέδιο "Φεστιβάλ της άμμου" στο νησί της Γαύδου», καταλήγουν οι διοργανωτές.

Σχόλια