default-image

Ο ανασχηματισμός

Απόψεις
Ο ανασχηματισμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» ήταν η φράση που μου ήλθε στο μυαλό καθώς άκουγα τα ονόματα των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Έναν ανασχηματισμό που διέψευσε παταγωδώς τις φήμες που τον ήθελαν δομικό, ριζικό ή και σαρωτικό.

Του Δημήτρη Καρατζάνη

Η αλήθεια είναι πως, αν κάποιος ήθελε να του προσδώσει ένα χαρακτηρισμό, αυτός που θα του ταίριαζε καλύτερα είναι το «σημειολογικός» σε ό,τι αφορά τις εκλογές και «τακτοποιητικός», ως προς τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων τόσο εντός του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη σχέση του με το μικρό συνεταίρο του, τους ΑΝ.ΕΛ.

Κρίνοντας πάντως αντικειμενικά, θεωρούμε ότι πρόκειται για ανασχηματισμό χαμηλών προσδοκιών, που έχει ένα μόνο σκοπό... Να καλύψει εκ των ενόντων τις επιτακτικές ανάγκες λειτουργίας του κράτους σήμερα και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το συντομότερο δυνατό, με απώτερο σκοπό να πιάσει τους αντιπάλους του "εξαπίνης".

Αν αυτή είναι η σκέψη του κ. Τσίπρα, θεωρούμε ότι βαδίζει ξανά προς ένα πολύ μεγάλο λάθος, καθώς συντηρεί την αβεβαιότητα και την αστάθεια και εμποδίζει τη χώρα να ξαναβρεί την κανονικότητά της.

Ενώ δηλαδή θα έπρεπε να αποτολμήσει ανοίγματα προς όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, όχι απλώς για το θέμα της ευρύτερης στήριξης, αλλά, περισσότερο, για εκείνο της αποτελεσματικότητας, με δεδομένη την πενία του ΣΥΡΙΖΑ σε ικανά και έμπειρα στελέχη, αυτός καταφεύγει και πάλι σε τακτικισμούς, όπως το Γενάρη. Τακτικισμούς που παραλίγο να μας οδηγήσουν εκτός Ευρώπης και που ο ελληνικός λαός πλήρωσε με πάνω από 40 δισ. ευρώ.

Δεν αντιλαμβάνεται άραγε ο κ. Τσίπρας ότι αυτή η κυβέρνηση, που αποπνέει μιζέρια και μετριότητα, δεν μπορεί να πάει μακριά, όταν μάλιστα στην πρώτη στροφή παραμονεύει ο «καλός μας φίλος» ο κ. Σόιμπλε, για να αποδείξει την ασυνέπειά μας, και να μας οδηγήσει εκεί απ' όπου... παρά τρίχα γλιτώσαμε την περασμένη Κυριακή. Σ' ένα άκρως ταπεινωτικό δηλαδή Grexit;

Είμαστε βέβαιοι ότι το αντιλαμβάνεται. Ως τακτικιστής όμως, θέτει, όπως και το Γενάρη, άλλωστε, το πρόσκαιρο πάνω από το μακρόπνοο, την πολιτική του ηγεμονία και το κόμμα πάνω από τη χώρα και το λαό.

Κρίμα! Γιατί είναι νέος και ο ελληνικός λαός είχε στηρίξει πάνω του πολλές προσδοκίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News