default-image

Η Ισπανία κατέκτησε το Euro U-19 στην Κατερίνη

Ποδόσφαιρο
Η Ισπανία κατέκτησε το Euro U-19 στην Κατερίνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ισπανία νίκησε με 2-0 την Ρωσία στον τελικό της Κατερίνης και έτσι κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U19 για 10η φορά στην ιστορία της .

Έγινε η πρώτη που φτάνει διψήφιο αριθμό κατακτήσεων και προσπέρασε την Αγγλία, ενώ τελευταία φορά η "Furia Roja" το είχε κατακτήσει πριν 3 χρόνια κόντρα στην χώρα μας.

Αυτή ήταν η 7η κατάκτηση της Ισπανίας από το 2002 που η διοργάνωση είναι UEFA European Under-19 Championship, δηλαδή τα τελευταία 14 χρόνια έχει κατακτήσει τα μισά τρόπαια!

Όσον αφορά στην Ελλάδα, είχε χάσει στην ημιτελικό από την Ρωσία (4-0), ενώ έχει παίξει δύο φορές στον τελικό, έχοντας χάσει το 2007 και το 2012 από την Ισπανία.

Αφού χάθηκαν πολλές ευκαιρίες από τους Ισπανούς, άνοιξαν το σκορ στο 39' με τον Μπόρχα Μαγιοράλ, επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 3 γκολ.

Σκόραρε με κοντινή κεφαλιά έπειτα από δοκάρι του Μάρκο Ασένσιο, επιτελικού μέσου της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος ήταν ξανά εξαιρετικός και έκανε θαυμάσια μπαλιά στον στο Ματίας Ναουέλ στο 78', με τον άσο της Βιγιαρεάλ να την εκμεταλλεύεται και να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σίβερα, Μπόρχα (81' Μαρίν), Βαγιέχο, Μερέ, Ααρόν Καρικόλ, Ροντρίγκο Ερνάντεθ, Μερίνο, Ντάνι Σεμπάγιος, Ασένσιο, Πεδράθα (74' Ματίας Ναουέλ), Μαγιοράλ (90' Κάρλος Φερνάντεθ).

ΡΩΣΙΑ: Μιτριούσκιν, Μακάροβ, Τσερνόβ, Χοντζανιγιάζοβ, Γιακούμπα, Μπαρίνοβ, Γκολόβιν (46' Ζουέβ), Μελκάτζε (62' Μπεζντενέζνιχ), Γκούλιεβ, Γκασίλιν (70' Ζεμαλεντίνοβ), Σεϊντάγεβ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News