Ειδήσεις

Βυθίστηκε πλοίο με πολεμιστές και όπλα του ΙΚ

Πολεμικό αεροσκάφος της Λιβύης επιτέθηκε σε πλοίο και το βύθισε χθες κοντά στην Βεγγάζη, στα ανατολικά της χώρας, είπε εκπρόσωπος της αεροπορικής δύναμης η οποία έχει συμμαχήσει με την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας.

«Το πλοίο βυθίστηκε γιατί ήταν φορτωμένο με πολεμιστές, όπλα και πυρομαχικά για να υποστηρίξουν την τρομοκρατία στην ανατολική περιοχή», είπε ο εκπρόσωπος τύπου Νάσερ Αλ-Χάσι .

Σε άλλη επίθεση, κοντά στην πόλη Μαρέσα, που επίσης μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Αράμπια το οποίο εδρεύει στο Ντουμπάι, δεν υπήρξαν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες ή ανεξάρτητες πληροφορίες.

Ο Μοχάμεντ Ελ Χετζάζι, εκπρόσωπος του Χαλίφα Χάφταρ, του ανώτατου διοικητή του στρατού της επίσημης κυβέρνησης που έχει την έδρα της στην ανατολική Λιβύη, δήλωσε πως η επιδρομή στόχευσε επίσης ένα δεύτερο σκάφος το οποίο μετέφερε όπλα στην ίδια περιοχή.

Δημοσιογράφος του Ρόιτερς άκουσε χθες αεροπλάνα να πετούν πάνω από τη Βεγγάζη, που απέχει 20 χλμ. από τη Μαρίσα.

Η πετρελαϊκή εταιρία NOC που εδρεύει στην Τρίπολη έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι βομβάρδισε σε τρεις περιπτώσεις δεξαμενόπλοια τα οποία, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δυνάμεις, μετέφεραν όπλα και πυρομαχικά.

Η Λιβύη βρίσκεται σε κατάσταση χάους, με δύο κυβερνήσεις και δύο κοινοβούλια που διαθέτουν δικές τους ένοπλες δυνάμεις και πολεμούν για τον έλεγχο της χώρας τέσσερα χρόνια μετά την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι.

Η επίσημη κυβέρνηση εδρεύει στο ανατολικό τμήμα της χώρας αφότου έχασε τον έλεγχο της πρωτεύουσας, πριν από έναν χρόνο, από μία αντίπαλη οργάνωση, η οποία εγκατέστησε τη δική της διοίκηση.

Και οι δύο έχουν επιτεθεί εναντίον της άλλης με αεροσκάφη.

Και οι δύο κυβερνήσεις ελέγχουν περιορισμένα εδάφη στη χώρα.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν εκμεταλλευθεί το κενό ασφαλείας προκειμένου να επεκταθούν στη Λιβύη, αποκεφαλίζοντας και απάγοντας ξένους, ενώ επιτίθενται επίσης σε ξένες αποστολές στην Τρίπολη και πολεμούν τις δυνάμεις και των δύο κυβερνήσεων όπως γράφει το newsbeast.

Σχόλια