Ειδήσεις

"Πνίγηκαν" απο τις "δήθεν" αποκλειστικές τα νοσοκομεία

Σκηνές φαρ ουέστ καταγράφηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου που έκαναν έφοδο οι αστυνομικοί, συλλαμβάνοντας τέσσερα άτομα που φρόντιζαν ως αποκλειστικοί νοσοκόμοι ασθενείς ,δίχως όμως να έχουν και την απαραίτητη άδεια.

Πρόκειται για δυο γυναίκες από τη Βουλγαρία ,  38 και 59χρονών ,ένα 31χρονο Βούλγαρο αλλά και μια  35χρονη Ελληνίδα που συνελήφθησαν μέσα στο νοσοκομείο κάνοντας βάρδια δίχως να έχουν τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών και άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Το θέμα με τις παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες και νοσοκόμους έχει προκαλέσει ένταση το τελευταίο διάστημα μέσα στα νοσοκομεία της Κρήτης, καθώς όπως εξηγούν οι νόμιμες νοσηλεύτριες και νοσηλευτές . δέχονται απειλές για τη ζωή τους ενώ ταυτόχρονα απειλείται η δημόσια υγεία.

Περιστατικά έντασης σημειώνονται καθημερινά στο νοσοκομείο, μεταξύ των νόμιμων αποκλειστικών και των παράνομων. Με τους ασθενείς να μπαίνουν στη μέση καθώς όπως επισημαίνουν η όποια επιλογή μιας αποκλειστικής νοσοκόμας γίνεται με κριτήρια αμιγώς οικονομικά κάτι που ευνοεί τις μη νόμιμες καθώς αφού δεν κόβουν ένσημο και δεν έχουν κρατήσεις ,ρίχνουν τις τιμές.

Για θέμα που απειλεί άμεσα τη δημόσια υγεία μίλησαν τα μέλη του συλλόγου αποκλειστικών νοσοκόμων, που ζήτησαν από τη διοίκηση του νοσοκομείου να παρέμβει με αποφασιστικότητα, καταγγέλλοντας ότι δεν λείπουν τα περιστατικά που μη νόμιμες αποκλειστικές βάζουν μέχρι και συγγενείς τους να κάνουν βάρδιες δίπλα σε ασθενείς. Ή αναλαμβάνουν δυο και τρεις ασθενείς την ίδια ώρα για να κερδίζουν περισσότερα χρήματα βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.

ΡΑΝΙΑ ΜΩΡΑΙΤΗ

Σχόλια