Ειδήσεις

Ανοικτά σήμερα τα μισά καταστήματα του Ηρακλείου

Ανοικτά  σήμερα τα εμπορικά καταστήματα και στο Ηράκλειο, πρώτη Κυριακή από την έναρξη των θερινών εκπτώσεων με το κλίμα να είναι αν μη τι άλλο υποτονικό.Εκτός από τα πολυκαταστήματα που άνοιξαν στο σύνολό τους, οι τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις στο Ηράκλειο που άνοιξαν δεν ξεπέρασαν το 50%.

Κάποιοι τουρίστες στην κεντρική αγορά και περισσότερο κόσμος που έκανε απλά  διερευνητικές ματιές στα καταστήματα, ήταν σήμερα το μεγαλύτερο τμήμα όσων βρέθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου, με την αγοραστική κίνηση να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα.

Κάθετα αντίθετος με το άνοιγμα τις Κυριακές, πλην εκείνων που είναι κοντά σε μεγάλες γιορτές όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, είναι ο εμπορικός σύλλογος Ηρακλείου, με τον πρόεδρο να διευκρινίζει ότι πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να δει άμεσα η Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με στοιχεία των εμπόρων, η κίνηση στην αγορά στη διάρκεια των τριών εβδομάδων της τραπεζικής αργίας είχε πέσει έως και 70%, την ώρα που οι καταναλωτές δεν προχωρούν σε αγορές ακόμη και με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Οι έμποροι από την άλλη  έχουν προχωρήσει σε γενναίες εκπτώσεις σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν πελάτες, την ώρα πάντως που υπάρχουν και εκείνοι που εκτιμούν ότι λόγω του τουρισμού, τα καταστήματα θα έπρεπε να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές.

ΡΑΝΙΑ ΜΩΡΑΙΤΗ

Σχόλια