Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: να διαφυλαχτεί η ενότητα

Να διαφυλαχτεί η ενότητα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και να στηριχτεί η κυβέρνηση αυτές τις δύσκολες ώρες είναι τα ζητούμενα για τα τοπικά στελέχη του κόμματος στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τους ίδιους, η δύσκολη συμφωνία του Αλ. Τσίπρα δεν πρέπει να λυγίσει την κοινωνία  αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, διευκρινίστηκε πως πλέον ο καθένας στο κόμμα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Παρά το κλίμα πόλωσης που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, τα περισσότερα τοπικά μέλη στη Νομαρχιακή Επιτροπή , κρατούν μια ψύχραιμη στάση, ευθυγραμμισμένη όπως όλα δείχνουν με τη στόχευση που έχει και κεντρικά το κόμμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Ψήφισμα

Η ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε και σχετικό ψήφισμα, το οποίο ωστόσο υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία. Το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:  

Συνεδρίασε σήμερα 19/07/2015  η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου προκειμένου να συζητήσει για τις τρέχουσες κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις. Μετά από πλούσιο διάλογο τέθηκε σε ψηφοφορία και έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα:

Δηλώνουμε τη στήριξη μας στην κυβέρνηση και στο δύσκολο έργο που καλείται αυτή να επιτελέσει. Η χώρα μας βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς επίθεσης νεοφιλελεύθερων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, που παρακάμπτοντας κάθε έννοια ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, δημοκρατίας, ισοτιμίας, παρακάμπτοντας πλήρως την εκπεφρασμένη βούληση του ελληνικού λαού,  με απίστευτους εκβιασμούς μας ανάγκασαν να δεχθούμε μια σκληρή, δύσκολη συμφωνία. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από τα μέτρα που περιέχονται ούτε και να παραγνωρίζει ότι αυτή αποτελεί ένα νέο μνημόνιο. 

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο βασικός στόχος αυτών των κύκλων ήταν και παραμένει η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό την αριστερά, να αποτελέσει παρένθεση και να αποβάλουν τη χώρα μας από την Ε.Ε και το ευρώ, πριν γίνουμε το «κακό» παράδειγμα για άλλες χώρες και λαούς.

Σε καμία περίπτωση δεν θα διευκολύνουμε αυτούς τους σχεδιασμούς,  σε καμία περίπτωση δεν θα δραπετεύσουμε από τις ευθύνες μας, σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε όμως και σε κανένα να βάλει σε κίνδυνο την ενότητα του κόμματος.

Η κυβέρνηση ανάμεσα στην καταστροφή και σε μια επώδυνη συνθηκολόγηση που θα απέτρεπε όμως τα χειρότερα και θα κέρδιζε χρόνο, επέλεξε το δεύτερο, για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων. Αυτά τα λαϊκά συμφέροντα θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους μένοντας πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας.

Ανάψαμε μια σπίθα, φυτέψαμε ένα σπόρο που ανοίγει μια χαραμάδα για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Αυτή η υπόθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Σχόλια