Ειδήσεις

Κονσέρτο κλασικής τζαζ στο Ηράκλειο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το κονσέρτο κλασσικής τζαζ μουσικής υπό την διεύθυνση του   μαέστρου Pascal Schumacher στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο Ηράκλειο.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την πρεσβεία του μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα, το Υπουργείο Πολιτισμού του Λουξεμβούργου, την Περιφέρεια Κρήτης, τον δήμο Ηρακλείου με την συνδρομή του συλλόγου «Οι φίλοι του Λουξεμβούργου».  

Το κονσέρτο δόθηκε  παρουσία του πρέσβη του Λουξεμβούργου Christian Biever , του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, εκπροσώπων της τέχνης, των γραμμάτων και πλήθους κόσμου.  Όλοι εντυπωσιάστηκαν από τα υψηλής ποιότητας μουσικής ακούσματα και χειροκρότησαν θερμά τους ταλαντούχους καλλιτέχνες και ιδιαίτερα τον επικεφαλής του συγκροτήματος διεθνούς φήμης μαέστρο Pascal Schumacher.  

Μάλιστα ο κ  Schumacher από μικροφώνου εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στην Κρήτη, ενώ ευχαρίστησε τους οργανωτές και τους παραβρισκόμενους για την επιτυχία της εκδήλωσης στο καταπληκτικό-όπως είπε-ενεργειακό χώρο του θεάτρου στα Ενετικά τείχη. Από την πλευρά του και ο πρέσβης του Λουξεμβούργου , Christian Biever, εμφανώς χαρούμενος για την επιτυχία της εκδήλωσης ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες, τους συνδιοργανωτές, τον Περιφερειάρχη, τον δήμαρχο, τον σύλλογο φίλων του Λουξεμβούργου, τονίζοντας ότι θα ενισχυθεί και θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο η συνεργασία με την Κρήτη και τους Κρητικούς. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Λουξεμβουργιανής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σχόλια