Ειδήσεις

Με τη βέσπα στο θάνατο 49χρονος

Στις 11.30 χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα 49χρονος έμπορος με καταγωγή από το Κερατσίνι Αττικής, επιστρέφοντας από τα Φέρμα στην Ιεράπετρα, έχασε τον έλεγχο της βέσπας που οδηγούσε και βρήκε ακαριαίο θάνατο, προσκρούοντας με το κεφάλι σε σταθερό σημείο.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, δυστυχώς όμως το ασθενοφόρο του τομέα Ιεράπετρας ήταν σε διακομιδή προς το Ηράκλειο, μεταφέροντας ασθενή με γαστροραγία στομάχου.

Ετσι κλήθηκε το κοντινότερο ασθενοφόρο από τον τομέα ΕΚΑΒ Αγίου Νικολάου, το οποίο παρέλαβε τον 49χρονο, με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τον μετέφερε 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Οι άνδρες του τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας που βρέθηκαν λίγο αργότερα στο σημείο, διαπίστωσαν ότι ο άτυχος 49χρονος είχε χάσει τον έλεγχο της βέσπας που οδηγούσε και είχε μπει σε παρακείμενο ελαιόφυτο, προσκρούοντας πιθανά με μεγάλη ταχύτητα σε σταθερό σημείο (δέντρο ή πέτρα).

Τραγική λεπτομέρεια: ο άτυχος άνδρας είχε προσφθερθεί λίγο πριν το θάνατο του να οδηγήσει παρέα Ολλανδών τουριστών σε εξοχική ταβέρνα των Φέρμων και επιστρέφοντας στο σπίτι του στην Ιεράπετρα βρήκε τραγικό θάνατο, λίγο πριν το σημείο στο οποίο είχε χάσει τη ζωή του ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Φιλόθεος.

Τραγικές ελλείψεις

Ο άνθρωπος αυτός, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έχασε τη ζωή του ακαριαία, καθώς το κεφάλι του κυριολεκτικά συνεθλίβη από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Ωστόσο ακόμη και αν ήταν τραυματίας δεν θα είχε πολλές πιθανότητες να ζήσει, αναμένοντας να διακομιστεί με ασθενοφόρο που θα έφθανε στο σημείο από απόσταση 50 χιλιομέτρων. Για το λόγο αυτό οι Ιεραπετρίτες ζητούν καλύτερη στελέχωση του τομέα ΕΚΑΒ της Ιεράπετρας και βεβαίως και του νοσοκομείου τους.

Νίκος Πετάσης

(φωτό αρχείου)

Σχόλια