Ειδήσεις

Ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Δ. Βίτσας

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας από τον απελθόντα Κώστα Ήσυχο στον Δημήτρη Βίτσα.

Στην ομιλία του, ο κ. Ήσυχος εξήρε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την ανιδιοτέλεια τους, τη βαθιά προσήλωση στο καθήκον και την αυταπάρνηση τους.

«Μην τολμήσεις να αναζητήσεις καλούς δεξιούς και αριστερούς, όπως δεν τόλμησα και εγώ. Να βλέπεις ικανότητες και επαγγελματισμό. Την αγνότητα των συναισθημάτων τους τη βλέπεις στα μάτια τους. Ένα ειλικρινές ευχαριστώ από καρδιάς», ανέφερε απευθυνόμενος τόσο προς το νέο αναπληρωτή υπουργό όσο και προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Ήσυχος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την ύψιστη τιμή να έχει αυτή «την ευχάριστη ολιγόμηνη εμπειρία» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αρνήθηκε να αναφερθεί στους λόγους που υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μίλησε για το πνεύμα συνεργασίας που πρέπει να διέπει την εργασία και δήλωσε ότι θα συνεχίσει το έργο του προκατόχου του. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δύναμη αποτροπής αλλά έχουν και μεγάλη κοινωνική προσφορά, είπε, και εξέφρασε τη στήριξή του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Ήσυχο για τη μεταξύ τους συνεργασία, ανέφερε ότι «οφείλουμε όλοι μαζί να προσφέρουμε για να μπορέσει η χώρα να βγει από τη βαλτώδη κατάσταση και να μπει σε ένα δρόμο ανάπτυξης».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια