default-image

Κ. Μητσοτάκης:"Δεν είναι δεδομένη η ψήφος της ΝΔ"

Κ. Μητσοτάκης:"Δεν είναι δεδομένη η ψήφος της ΝΔ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισήμανε τις «κόκκινες γραμμές» της Νέας Δημοκρατίας στα θέματα της Παιδείας και αναφέρθηκε για τις απώλειες του κόμματος στις τελευταίες εκλογές του Γενάρη του 2015.

Πιο αναλυτικά, όπως ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε «το νομοσχέδιο Μπαλτά για την Παιδεία αποτελεί κόκκινη γραμμή για τη Νέα Δημοκρατία. Δεν μπορεί η Κυβέρνηση να θεωρεί δεδομένες τις ψήφους της αντιπολίτευσης για τα επόμενα νομοσχέδια αν συνεχίσει με αυτή τη λογική».

«Η αντιπολίτευση κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη και η Νέα Δημοκρατία υπέγραψε επώδυνα μέτρα, τα οποία δεν διαπραγματεύτηκε. Θα υπογράψουμε και θα στηρίξουμε το επόμενο πακέτο», υποστήριξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε αναφορικά με τις εκλογές πως «οι εκλογές δεν είναι μονόδρομος. Η χώρα έχει πληρώσει πολύ ακριβά τις συνεχείς εκλογές των τελευταίων ετών.

Την ίδια ώρα βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να στρέφει πλέον τη συζήτηση γύρω απο το ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα το μνημόνιο της Αριστεράς και να ετοιμάζει την ατζέντα για το προεκλογικό αφήγημα. Εάν το ήθελε ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να δώσει άλλη πλειοψηφία από αυτήν τη Βουλή και να σχηματίσει μια οικουμενική Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον ίδιο, χωρίς απαραίτητα τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέραμε παύει να υφίσταται, ήθελε δεν ήθελε έγινε μνημονιακός. Όταν κάποιος απο αντιμνημονιακός γίνεται κατ' ανάγκην μνημονιακός καταλαβαίνω πως πρέπει να δημιουργηθεί ένας πολιτικός λόγος για να δικαιολογήσει την προσαρμογή. Η Νέα Δημοκρατία το 2012 όταν έκανε την απότομη στροφή στο ρεαλισμό είχε απώλειες. Αυτές οι απώλειες είναι σήμερα οι εταίροι της Κυβέρνησης»

Συνέχισε επίσης λέγοντας, «προέρχομαι από μια πολιτική οικογένεια και ο κόσμος, αυτονόητα, με ταυτίζει με κάτι που ορίζεται ως παλιό. Έχω δώσει προσωπικούς αγώνες για την ανανέωση του πολιτικού συστήματος, όχι μόνο όσο ήμουν Υπουργός αλλά και πολύ πριν».

Τελειώνοντας ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης είναι το στοίχημα της επόμενης ημέρας. Όσο ήμουν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα έβαλα με τα ρουσφέτια που είχε κάνει το δικό μου κόμμα στο παρελθόν και είμαι υπερήφανος γι' αυτό. Στην καινούργια πραγματικότητα που διαμορφώνεται πρέπει να δούμε συνολικά, ως χώρα, πως θα κάνουμε μια νέα αρχή. Είναι μια ευκαιρία και για τη Νέα Δημοκρατία μέσω μιας βαθιάς ανανέωσης να βρει το βηματισμό της και να ζητήσει συγνώμη για τα λάθη του παρελθόντος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News