Ειδήσεις

Ν. Μαριάς: "Δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες η Ελλάδα"

Στην πίεση που "ασκείται" από τους χιλιάδες πρόσφυγες στα χερσαία και παράλια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ελλάδα και Ιταλία, αναφέρθηκε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, κάνοντας λόγο για ανυπόφορες συνθήκες στα νησιά του Αιγαίου, καθώς είναι αδύνατο να φιλοξενηθούν όλοι οι πρόσφυγες στην Ελλάδα και λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Πιο αναλυτικά, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής κ. Νότης Μαριάς, μιλώντας στις 14/7/2015 στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, έθιξε το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και της πίεσης που δέχονται τα νησιά του Αιγαίου, με τους χιλιάδες μετανάστες να καταφθάνουν καθημερινά σε αυτά.

«Τα νησιά του Αιγαίου δεν αντέχουν άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες», τόνισε ο κ. Μαριάς και επισήμανε ότι «η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τις τεράστιες προσφυγικές και παράνομες μεταναστευτικές ροές είναι δραματική και η φτωχοποιημένη από το μνημόνιο Ελλάδα με τους 1,5 εκατομμύριο ανέργους δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες».

Τόνισε δε ότι «η κοινωνική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί δραματικά λόγω των νέων δυσβάστακτων μέτρων που επιβάλλονται με το μνημόνιο 3 της συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Μάλιστα παρατήρησε ότι «τα κονδύλια της Ε.Ε. για τους πρόσφυγες είναι ψίχουλα και ζήτησε για άλλη μια φορά την κατάργηση του Δουβλίνο ΙΙΙ που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών».

Καταλήγοντας ο κ. Μαριάς ζήτησε επιτέλους «να εφαρμοστεί η περίφημη αρχή της κοινοτικής αλληλεγγύης και να εφαρμοστεί ρήτρα κατανομής των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανάλογα με την έκταση, τον πληθυσμό και το ΑΕΠ κάθε χώρας λαμβάνοντας υπόψη και τα αντίστοιχα ποσοστά ανεργίας».

Σχόλια