Ειδήσεις

Ξεκίνησε το 5ο Φεστιβάλ "Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός"

Με επιτυχία ξεκίνησε η πρώτη βραδιά του 5ου Φεστιβάλ «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός» στο δήμο Πλατανιά. Εκατοντάδες επισκέπτες τίμησαν το πρώτο φεστιβάλ γευσιγνωσίας της διοργάνωσης, δοκιμάζοντας τοπικά κρασιά και τυροκομικά προϊόντα συνδυασμένα όλα με τη συνοδεία κρητικής παραδοσιακής μουσικής. Τα αρώματα των κρητικών κρασιών και οι γεύσεις των κρητικών τυριών, κατέκλυσαν τον χώρο, ενώ Περιφέρεια και τοπικοί παράγοντες του δήμου Πλατανιά και Χανίων έδωσαν το παρόν στηρίζοντας την εκδήλωση αυτή.

Πιο αναλυτικά, «η βραδιά ήταν αφιερωμένη στα τοπικά κρασιά και τα τυροκομικά προϊόντα και διοργανώθηκε σε συνεργασία με το δίκτυο Οινοποιών Δυτικής Κρήτης και το σύλλογο τυροκόμων Χανίων Οι επισκέπτες της βραδιάς δοκίμασαν κρασιά και τυροκομικά προϊόντα τοπικών παραγωγών. Μίλησαν με οινοπαραγωγούς και τυροκόμους αλλά κυρίως βίωσαν  την εμπειρία της γεύσης.

Σε μια όμορφη καλοκαιρινή  βραδιά, οι εκατοντάδες τουρίστες  και επισκέπτες του τόπου αλλά και αρκετοί Χανιώτες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν δύο από τα βασικά προϊόντα της κρητικής γης, το κρασί και τα τυροκομικά προϊόντα. Προϊόντα που γνωρίζουν ιδιαίτερη ανάπτυξη και ευρεία αποδοχή, τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα οι επισκέπτες της βραδιάς απόλαυσαν κρητική μουσική και χορούς από το συγκρότημα του Ιωάννη Μαραγκάκη & τον Μουσικοχορευτικό Όμιλο Πλατανιά.

Τη βραδιά άνοιξε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης ο οποίος αφού ευχαρίστησε επισκέπτες και συνδιοργανωτές σημείωσε μεταξύ άλλων «το Φεστιβάλ του δήμου «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός», φέτος αποκτά σπονδυλωτό χαρακτήρα με βραδιές αφιερωμένες στα Τοπικά Προϊόντα και στον Τουρισμό αλλά και με δράσεις με τη συμμετοχή των επισκεπτών μας, παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες μας να διαπιστώσουν τη φιλοξενία αλλά και την υψηλή παροχή υπηρεσιών μας».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε «στην ανάγκη να προχωρήσουν και να αναπτυχθούν τέτοιες δράσεις για να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας. Παράλληλα συνεχάρη το Δήμο Πλατανιά και τον Δήμαρχο, που πρωτοπορώντας διοργανώνει τέτοιες ουσιαστικές δράσεις για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τα προϊόντα μας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πέρα του Περιφερειάρχη Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ.Απόστολος Βουλγαράκης, ο δήμαρχος Χανίων κ.Αναστάσιος Βάμβουκας, ο γενικός διευθυντής της ΟΑΚ κ.Κων/νος Ζορμπάς, ο Πρόεδρος την Κοινωφελής Επιχείρησης του δήμου (ΚΕΔΗΠ) κ.Αντώνιος Καπνισάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Κρήτης Στέλιος Κουναλάκης και πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων και συλλόγων του δήμου.

Ο δήμος Πλατανιά μετά και την χθεσινή επιτυχία συνεχίζει με μια σειρά δράσεων, όλο το καλοκαίρι, που θα συστήνουν στους επισκέπτες τα προϊόντα της κρητικής γης, αλλά και την παράδοση της Κρήτης.

Το επόμενο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στην αυλή του μουσείου Αλιείας στη Δ.Ε. Κολυμβαρίου του δήμου Πλατανιά».

Σχόλια