Ειδήσεις

Μαριάς: "Μέσω του ΕΣΠΑ χρυσώνουν το νέο μνημόνιο"

Νέες καταγγελίες εναντίον του μνημονίου Τσίπρα εξαπέλυσε σε συνέντευξή του ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς σε τηλεοπτικό σταθμό στις 15 Ιουλίου 2015.

Στη συνέντευξη του ο ανεξάρτητου Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», καθηγητής Νότης Μαριάς αποκάλυψε ότι «το περίφημο επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ των 35 δις ευρώ το οποίο προπαγανδίζουν οι διάφορες μνημονιακές και νεομνημονιακές δυνάμεις προκειμένου να χρυσώσουν το χάπι του νέου μνημονίου δεν είναι τίποτε άλλο από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και των αγροτικών ενισχύσεων που έτσι και αλλιώς τα δικαιούται η Ελλάδα».

Ο κ.Νότης Μαριάς αναφέρθηκε στο ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδας και του Στουρνάρα το τελευταίο εξάμηνο, αναλύοντας τους όρους χρηματοδότησης των Ελληνικών Τραπεζών από τον ELA και επικρίνοντας την ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στην ΕΚΤ και στον Ντράγκι που επέβαλαν πιστωτική ασφυξία στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Τέλος ο Νότης Μαριάς έκανε λόγο για «την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για έξωση της ΕΚΤ από την τρόικα που θα έπρεπε να έχει ήδη αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση, καθώς επίσης και στο πακέτο δανειοδότησης του ESM, στις ιδιωτικοποιήσεις και στο δάνειο γέφυρα του EFSM  ύψους 7 δισ. ευρώ»

Σχόλια