default-image

Στα "χαρτιά" μόνο η μείωση του ΦΠΑ στα φάρμακα

Οικονομία
Στα "χαρτιά" μόνο η μείωση του ΦΠΑ στα φάρμακα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μειώθηκε ο φόρος στα φάρμακα, μόνο στα χαρτιά. Τυπικά από χθες, μπορεί να βρίσκεται σε ισχύ ο νέος ΦΠΑ στα φάρμακα, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (ΦΕΚ 80/16-7-15) το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, που υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, ωστόσο, οι τελικές αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων περνούν από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Μπορεί η Βουλή να νομοθέτησε, μειώνοντας τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας από το 6,5%, στη πράξη όμως η μείωση του δεν φαίνεται πουθενά στις συσκευασίες των φαρμάκων, αν προηγουμένως δεν εκδοθεί το αναμενόμενο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων από τον ΕΟΦ.

Ωστόσο, τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, αφορούν τη μείωση του ΦΠΑ και τη λιανική τιμή των φαρμάκων, που προς το παρόν προκύπτει με συμμετοχή στου ΦΠΑ στο 6,5% και τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις να τιμολογούν με ΦΠΑ 6,5% επίσης. Δεν έχει διευκρινιστεί το πώς θα εκδοθούν τα νέα τιμολόγια, συμπεριλαμβανομένων αυτών των παραγόντων, ώστε να φανεί η μείωση στις τιμές των φαρμάκων για τους πολίτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News