default-image

Καζάνι που βράζει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

Κρήτη
Καζάνι που βράζει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οριακές ισορροπίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει το ρήγμα που φαίνεται να βαθαίνει μέρα με τη μέρα ανάμεσα στις συνιστώσες του κόμματος. Οι τοπικές οργανώσεις θυμίζουν πλέον καζάνι που βράζει, καθώς έχουν αφενός το δύσκολο καθήκον να υπερασπιστούν τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης, και αφετέρου να οριοθετήσουν τις αποστάσεις που τους χωρίζουν από τα στελέχη που έχουν συνδεθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης με όσους προκρίνουν τη λύση του εθνικού νομίσματος.

Και οι δύο πλευρές αποφεύγουν συστηματικά τη λέξη διάσπαση, η οποία ωστόσο παραμένει ως ένα ισχυρό ενδεχόμενο, όσο οι αντιθέσεις οξύνονται.

Πολλά στελέχη, αν και προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τα ακραία σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, χωρίς να μπορούν να δώσουν εξήγηση για το πώς οι «σύντροφοί» τους έφτασαν να προετοιμάζονται για επάνοδο στη δραχμή.

Το παράδοξο της καταψήφισης της εισήγησης του πρωθυπουργού από μερίδα βουλευτών, την ώρα που οι ίδιοι και άλλα στελέχη τα οποία συνδέονται με την Αριστερή Πλατφόρμα δηλώνουν πως εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνηση, αντικατοπτρίζεται στις απόψεις που εκφράζουν και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συμπαγής και συντεταγμένη στο πλευρό του πρωθυπουργού φαίνεται να παραμένει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου.

«Έπεσαν οι μάσκες»

«Το κόμμα δε διαιρέθηκε, όμως οι μάσκες έπεσαν και είναι η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, και τις προσωπικές και τις πολιτικές. Η περίοδος της αθωότητας και της έλλειψης προτάσεων σε κάποιους τομείς έχει τελειώσει», ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Παυλιδάκης.

«Η κυβέρνηση επέλεξε το πιο ωφέλιμο για το λαό και τα συμφέροντα της χώρας. Ο κάθε βουλευτής έχει το ελεύθερο της γνώμης του, κρίνεται όμως γι' αυτό», μας ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Δημήτρης Κλαράκης.

«Να κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ και στα κρίσιμα νομοσχέδια να βασίζεται στις ψήφους της αντιπολίτευσης, προφανώς δημιουργεί ένα πρόβλημα. Αλλά αυτή τη στιγμή μοναδική προτεραιότητα είναι να κλείσει η συμφωνία, ώστε να πάψει οποιοσδήποτε να κινδυνολογεί», υπογραμμίζει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καστρινάκης, ο οποίος επισημαίνει πως αυτή τη στιγμή ουδείς μπορεί να ωφεληθεί από την εσωστρέφεια.

Την ίδια στιγμή, όμως, 109 από τα 201 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ανάμεσά τους ο βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης και άλλα στελέχη από το Ηράκλειο, όπως ο Αντώνης Βασιλείου, με επιστολή τους προς τον Αλέξη Τσίπρα ζητούν άμεση σύγκληση των κομματικών οργάνων και διάλογο, ο οποίος θα αποτρέψει το ενδεχόμενο διάσπασης.

«Το πιο σωστό είναι να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, να συζητήσουμε με ανοικτά χαρτιά, να καταλήξουμε σε ορισμένα θέματα και να τηρήσουμε όλοι μια κοινή γραμμή, έτσι ώστε να αποφύγουμε τη διάσπαση», αναφέρει ο κ. Βασιλείου.

Στην ίδια κατεύθυνση και η πρώην βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μαίρη Διακάκη, η οποία συνυπογράφει το κείμενο. «Δεν υπάρχει διάσπαση. Εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση. Προϊόντα εκβιασμού, τα οποία υπέστη και η κυβέρνηση και υφίσταται ο λαός, δεν μπορούμε να τα δεχτούμε. Η επικύρωση από τη Βουλή αυτής της συμφωνίας ήταν λάθος», όπως αναφέρει η ίδια.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News