Ειδήσεις

Εκατομμύρια ευρώ στην αγορά για την αποπληρωμή έργων ΕΣΠΑ

Τονωτική ένεση στην αγορά από την Κομισιόν η οποία άναψε το "πράσινο" φως για αποπληρωμή όλων των έργων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, με τον περιφερειάρχη Κρήτης να εκφράζει την ικανοποίηση του για αυτή την εξέλιξη η οποία αφορά περισσότερα από 50 έργα του ΕΣΠΑ στην Κρήτη.

Άμεσα ξεκινούν και οι διαδικασίες για την ένταξη έργων στο νέο ΕΣΠΑ, καθώς θέμα χρόνου είναι η καταβολή προκαταβολής ενός δις ευρώ, σε επίπεδο χώρας.

Μηδενικοί τζίροι στην αγορά

Εντωμεταξύ, μηδενικοί σχεδόν είναι οι τζίροι στην αγορά.

Χίλιες περίπου επιχειρήσεις μεταποίησης στο νομό Ηρακλείου προχώρησαν στην αναστολή λειτουργίας τους, σύμφωνα με τον κ. Λεκάκη, με τον κλάδο να προβλέπει αύξηση της ανεργίας, εφόσον δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την ομαλοποίηση της κατάστασης και κυρίως στο τραπεζικό σύστημα.

Στην ίδια τραγική θέση είναι και οι Ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου να καυτηριάζει τη στάση του πολιτικού συστήματος στη κρίσιμη περίοδο που διανύει η επιχειρηματικότητα και η πραγματική οικονομία.

Στην ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας, δίνοντας βάρος στις επενδύσεις αναφέρεται ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια