Ειδήσεις

Η Μέρκελ έκανε 10χρονη Παλαιστίνια... να βάλει τα κλάματα

Το γύρο του κόσμου κάνει επεισόδιο κατά το οποίο η γερμανίδα καγκελάριος... έκανε μία μικρή Παλαιστίνια να βάλει τα κλάματα εξηγώντας της πώς η πολιτική της Γερμανίας για το άσυλο, δεν της επιτρέπει να αποτρέψει την απέλασή της.  «Είναι σκληρή η πολιτική μερικές φορές» δήλωσε η Μέρκελ.

Η δεκάχρονη ονομάζεται Ριμ, είναι παλαιστινιακής καταγωγής και μετανάστευσε από τον Λίβανο με τους γονείς της στη Γερμανία. Μετά από τέσσερα χρόνια στη Γερμανία, τώρα αντιμετωπίζουν την απέλαση.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης σε φόρουμ στο Ροστόκ, οργανωμένο από το Γραφείο της καγκελαρίου, η δεκάχρονη απευθύνθηκε στη Μέρκελ και σε καλά γερμανικά της είπε πως θέλει να ζήσει και να σπουδάσει στη Γερμανία, ωστόσο είχε ανησυχία για το αν θα μπορούσε να μείνει.

«Καταλαβαίνω», είπε η Μέρκελ. «Ωστόσο, μερικές φορές η πολιτική είναι σκληρή. Στέκεσαι μπροστά μου και βλέπω ότι είσαι ένας καλός άνθρωπος, αλλά ξέρεις πως στο Λίβανο υπάρχουν καταυλισμοί παλαιστίνιων προσφύγων με χιλιάδες ανθρώπους και δεν μπορούμε να πούμε σε όλους να έρθουν», πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.

Τότε η Ριμ έβαλε τα κλάματα. Η Μέρκελ, θεωρώντας πως ίσως το κοριτσάκι έκλαιγε γιατί δεν παρουσίασε σωστά τις θέσεις της, της είπε να μην ανησυχεί γιατί μίλησε καλά, ωστόσο ο συντονιστής της είπε πως κλαίει γιατί φοβάται την απέλαση. "Το ξέρω" είπε η Μέρκελ και χάιδεψε το κοριτσάκι στην πλάτη.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με το Reuters το μεταναστευτικό είναι ψηλά στην ατζέντα της γερμανικής πολιτικής αυτή τη στιγμή, καθώς υπάρχουν φόβοι πως αναμένονται κύματα προσφύγων από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Πολλοί από το κόμμα της Μέρκελ, επιζητούν να υιοθετηθεί μία πιο σκληρή γραμμή, ενώ τελευταία έχουν αυξηθεί επίσης οι επιθέσεις κατά των μεταναστών. Μέχρι στιγμής, μέσα στο 2015 έχουν καταγραφεί 150 επιθέσεις - δηλαδή σχεδόν όσες σημειώθηκαν όλο το 2014.

Πηγή: nooz.gr

Σχόλια