Ειδήσεις

Ν. Βούτσης: "Πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο"

Πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο προβλέπει υπό την παρούσα κατάσταση, που διαμορφώνεται, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, επισημαίνοντας πως «αν δεν είναι Σεπτέμβρης, θα είναι Οκτώβρης».

«Είναι πολύ πιθανές οι εκλογές, αυτό όμως θα είναι αποτέλεσμα συνολικής, και όχι μόνο από την κυβέρνηση, ενόρασης ως προς τις γενικότερες εξελίξεις» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, καθώς κατά την χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, η Κυβέρνηση βρέθηκε σε απόσταση τριών ψήφων από την πτώση.

Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση, το ελάχιστο πολιτικό και ηθικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ο αριθμός των 120 βουλευτών.

Υπό αυτήν την έννοια και δεδομένου ότι στην ψηφοφορία της Τετάρτης οι ψήφοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν 123, μόλις τρεις πάνω από το συγκεκριμένο όριο, η κυβέρνηση βρέθηκε κοντά στην πτώση, κατά τον κ. Βούτση.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως υπάρχει «ένα θέμα πολιτικής και θεσμικής δέσμευσης που αφορά στην ανάκτηση της κανονικότητας στην οικονομία», αλλά και προβλήματα πολιτικής ηθικής από τη στιγμή που «ο Πρωθυπουργός υπέγραψε μία συμφωνία με την οποία διαφωνούμε, όπως και ο ίδιος στην ουσία της, κι αυτά θα πρέπει με τη δική μας παρουσία να τα θέσουμε σε εφαρμογή».

Σχόλια