default-image

"Κανείς δεν παίζει πια τυχερά παιχνίδια"

Κρήτη
"Κανείς δεν παίζει πια τυχερά παιχνίδια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντί για ουρές πελατών, αναδουλειές γνωρίζουν ακόμη και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, όπου η πελατεία φαίνεται να μειώθηκε σε ποσοστό που φτάσει το 50 ως και 60% τις τελευταίες μέρες. Η έλλειψη ρευστότητας φρέναρε ακόμη και τους μανιώδεις του τζόγου. Αν και πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να ποντάρουν ελπίζοντας πως μέσα σε αυτές τις συνθήκες μπορεί να σταθούν τυχεροί, διαπιστώνουν πως δεν περισσεύουν παρά ελάχιστα ευρώ.

Τι και αν σήμερα το Τζόκερ, μετά από πολλαπλά τζακ-ποτ, μοιράζει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Λίγοι είναι εκείνοι που έχουν πρόθεση να τα διεκδικήσουν. Τα περισσότερα πρακτορεία, όπου βρεθήκαμε χθες, ήταν σχεδόν άδεια.

«Με τα 50 ευρώ που βγάζει ο κάθε άνθρωπος από την τράπεζα, τι θα καλύψει; Θα φάει, θα καλύψει τις ανάγκες των παιδιών του ή θα τζογάρει; Αυτό ήταν αναμενόμενο, όμως ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί», όπως σχολιάζει ο κ. Γιάννης Απογλάνης, ο οποίος εργάζεται σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ.

Η ατυχία να κερδίσουν

Και όλα αυτά τα στιγμή που η αβεβαιότητα χτυπά κόκκινο ακόμη και για όσους επιμένουν να ποντάρουν. Ο φόβος ότι θα έχουν την... ατυχία να κερδίσουν, αλλά χρήματα δε θα δουν ποτέ κυριαρχεί στα πηγαδάκια μέσα στα πρακτορεία.

«Ο κόσμος αυτό μας ρωτάει συνέχεια. Αν θα πάρει ποτέ τα λεφτά. Αυτό που τους λέμε είναι αυτό που γνωρίζουμε, ότι τα χρήματα δεν μπορούν να χαθούν. Θα μπουν σε λογαριασμό και για όσο υπάρχουν περιορισμοί δεν μπορούν να εκταμιευθούν. Όταν λήξει αυτή η ιστορία, όλα θα ομαλοποιηθούν», μας είπε ο ιδιοκτήτης πρακτορείου στο κέντρο του Ηρακλείου κ. Μανόλης Σφακάκης.

Για να εξυπηρετήσουν και να κρατήσουν την πελατεία τους, οι περισσότεροι πράκτορες, αποδίδοντας τα κέρδη, δίνουν τις τελευταίες μέρες έως και 1.500 ευρώ στους τυχερούς, παρά το γεγονός ότι το πλαφόν κινείται από τα 200 ως τα 800 ευρώ. Κάθε πρακτορείο, υπό κανονικές συνθήκες, μπορούσε να δεχτεί δελτία που έφταναν σε ύψος ακόμη και τις 30.000 ευρώ. Σύμφωνα όμως με τις αποφάσεις του ΟΠΑΠ, αυτό περιορίζεται πλέον σε ποσά που φτάνουν τις 7.000 ευρώ.

Έλλη Κοκκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News