Ειδήσεις

Αγωνιούν οι επιχειρηματίες για την ασφάλειά τους

Μήνυμα προς την πολιτεία να διευρύνει άμεσα τις τραπεζικές συναλλαγές για τους επιχειρηματίες εκφράζουν οι επαγγελματίες και της Κρήτης, που εδώ και περισσότερο από δύο εβδομάδες με δεδομένο το κλείσιμο των τραπεζών, αναζητούν τρόπους να διακινήσουν τα χρήματα που γνωρίζουν καλά ότι δεν μπορούν να μένουν μέσα στα ταμεία τους, καθώς αποτελούν κίνδυνο.

«Κρατάμε χρήματα στα πρατήριά μας και φοβόμαστε», ήταν η κραυγή ανησυχίας των πρατηριούχων που διευκρίνισαν ότι μια σειρά από επιθέσεις σε καταστήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα όχι απλά τους προβληματίζουν, αλλά τους δημιουργούν έντονη ανασφάλεια, παρά το γεγονός ότι από τη μια είναι ελάχιστα τα πρατήρια που διανυκτερεύουν στην Κρήτη, ενώ από την άλλη οι πρατηριούχοι έχουν ήδη βρει τρόπους να διασφαλίζουν τα χρήματά τους.

Που πλέον δεν είναι αρκετά ούτως ή άλλως λόγω της περιορισμένης πλέον κίνησης που διευκρινίζουν ότι εμφανίζεται μετά τη μαζικότητα που έδειξαν οι πολίτες τις πρώτες μέρες μετά το capital control, για ανεφοδιασμό καυσίμων.

Το θέμα προβληματίζει τους επιχειρηματίες, καθώς τα χρήματα που έχουν στα χέρια τους, αποτελούν απειλή για τους ίδιους, τους πελάτες τους, αλλά και τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ήδη είναι ανοιχτό το σενάριο και μάλιστα με στόχο την άμεση εφαρμογή του, οι κίνδυνοι που εμφανίζονται σε σχέση με την ασφάλεια των επιχειρηματιών να αντιμετωπιστούν με την δυνατότητα επιπλέον τραπεζικών συναλλαγών, ειδικά για όσους από τους επιχειρηματίες μέχρι σήμερα δεν είχαν ενεργοποιήσει τις ηλεκτρονικές πληρωμές.  

Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια