Ειδήσεις

Στόχος η ισόρροπη ανάπτυξη στο Δήμο Ιεράπετρας

Τη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, όπου εκκρεμούν πολλά  δημοτικά έργα, επισκέφτηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία των δομών, καθώς για και τις υπό εξέλιξη εργασίες που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Με τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ιωάννη Τζιρβελάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες επιθεώρησαν δομές και δημοτικές κτιριακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ συζήτησαν για την υλοποίηση απαραίτητων έργων που θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν.

Σε συζήτηση που διεξήχθη με τους εργαζομένους στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, εξετάστηκαν τα υπάρχοντα προβλήματα και οι ελλείψεις, αναφορικά με την υλικοτεχνική υποδομή, ενώ ο δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, αναφέρθηκε στη στελέχωση των συνεργείων με προσωπικό μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ, προκειμένου να γίνει ακόμα καλύτερη η καθημερινότητα του δημότη.

Αναφορά έγινε και στις εκκρεμότητες που υπάρχουν στο κομμάτι των έργων που καθυστερούν, σε τομείς, όπως οι αναπλάσεις, η οδοποιία και η αποχέτευση, καθώς επίσης και στις συντηρήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής, με πρώτη την αποκατάσταση του Δημοτικού Γηπέδου Κουτσουρά, μετά από δέσμευση της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να δοθεί σύντομα προς χρήση, υποστηρίζοντας τα αθλητικά σωματεία  της περιοχής.  

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε παράλληλα και στον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Μακρύ Γιαλού.  

Μετά από τη συνάντηση που έγινε με τον αστυνομικό διευθυντή Λασιθίου, Ταξίαρχο κ Κώστα Περάκη ο δήμαρχος Ιεράπετρας και ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου μετέβησαν στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μακρύ Γιαλού, σε αίθουσα του οποίου εξετάζεται να μεταστεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, μετά από αίτημα που έχει υποβληθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου προς τον Δήμο με το οποίο ζητείται η παραχώρηση χώρου.

Τα τελευταία χρόνια το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σχεδίαζε να καταργήσει λόγω περικοπής δαπανών το Αστυνομικό Τμήμα Μακρύ Γιαλού, το οποίο είναι στεγασμένο σε ενοικιασμένο κτήριο. Έτσι εξεταζόταν από το Δήμο Ιεράπετρας, η δωρεάν παραχώρηση αίθουσας του Βρεφονηπιακού Σταθμού Μακρύ Γιαλού για την μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος, λύση για την οποία είχαν προβάλει σοβαρές αντιρρήσεις, οι γονείς των νηπίων.

«Μέριμνά μας, αποτελεί η ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου Ιεράπετρας. Στο πλαίσιο αυτό, η επίσκεψη στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, είχε σαν στόχο να θέσουμε προτεραιότητες, υποστηρίζοντας όσο το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Τόσο η υλοποίηση έργων υποδομής όσο και η άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων της καθημερινότητας, είναι ζητήματα που μας απασχολούν, δεδομένου ότι πρόκειται για μια περιοχή με υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας», δήλωσε μετά την επιστροφή του, ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια