default-image

Τιμούν τους πεσόντες στη Μονή και Μάραθο

Τιμούν τους πεσόντες στη Μονή και Μάραθο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση τιμής στη μνήμη των ηρώων καταδρομέων Ηλία Τούλη και Νίκου Καβροχωριανού συνδιοργανώνεται από την δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, τον ΔΟΠΠΑΜ, τις τοπικές κοινότητες Μονής και Μαράθου, τη λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και τις οικογένειες των εκλιπόντων, που έπεσαν στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974 μαχόμενοι κατά των Τούρκων, την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 στο Μάραθο και στη Μονή, στους χώρους των μνημείων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ, οι Τ.Κ. Μονής και Μαράθου, η λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και οι οικογένειες του Λοχία Καταδρομών Νίκου Καβροχωριανού και του Καταδρομέα Ηλία Τούλη που έπεσαν στην Κύπρο τον Ιούλιο του '74 μαχόμενοι κατά των Τούρκων, πραγματοποιούν επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 και ώρα 10:00 στο Μάραθος και ώρα 11:00 στη Μονή στους χώρους των μνημείων.

Οι καταδρομείς Ν. Καβροχωριανός και Ηλ. Τούλης συμμετείχαν το 1974 στη στρατιωτική αποστολή της Ελλάδος με το όνομα «ΝΙΚΗ», με σκοπό να ενισχύσουν την Κύπρο κατά την διάρκεια της Τουρκικής εισβολής. Όμως ένα λάθος στα κέντρα ελέγχου της αποστολής είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους από εχθρικά αντιαεροπορικά πυρά. Από τότε και κάθε χρόνο τιμάται η μνήμη τους, για τον  ηρωισμό τους και τους αγώνες υπέρ της πατρίδας.

Μονή: Πρόγραμμα Μνημόσυνου Ν. Καβροχωριανού

10.00 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση

10.10 π.μ. Ομιλία Δημάρχου Μαλεβιζίου, Κώστα Μαμουλάκη

10.15 π.μ. Ομιλία Προέδρου Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, Βασίλη Φθενού

10.25 π.μ. Κατάθεση Στεφάνων

10.30 π.μ. Εθνικός Ύμνος - Ενός λεπτού σιγή

Αμέσως μετά την τελετή θα προσφερθεί καφές από την οικογένεια του Νικόλαου Καβροχωριανού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Μονής.

Μάραθος: Πρόγραμμα Μνημόσυνου Ηλ. Τούλη

11.00 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση

11.10 π.μ. Ομιλία Δημάρχου Μαλεβιζίου, Κώστα Μαμουλάκη

11.15 π.μ. Ομιλία Προέδρου Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, Βασίλη Φθενού

11.25 π.μ. Κατάθεση Στεφάνων

11.30 π.μ. Εθνικός Ύμνος - Ενός λεπτού σιγή

Αμέσως μετά την τελετή θα προσφερθεί καφές από την οικογένεια του Ηλία Τούλη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαράθου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News