Ειδήσεις

Στελέχη κομμάτων στο Ράδιο 9,84: "Μονόδρομος οι δυσκολίες"

Αναταράξεις προκαλούν στην κυβέρνηση τα προαπαιτούμενα μέτρα που πρέπει να έχουν ψηφιστεί έως το πρωί της Πέμπτης της από την Ολομέλεια της Βουλής, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της διαπραγμάτευσης του νέου δανειακού προγράμματος.

Στις δυσκολίες των ημερών και στη στάση ευθύνης που πρέπει να κρατήσουν οι βουλευτές αναφέρθηκαν μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και τα στελέχη των νομαρχιακών Επιτροπών των κομμάτων από το Ηράκλειο.

«Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την κυβέρνηση παρά τις δυσκολίες», η θέση του Γιάννη Παυλιδάκη.

«Είπαμε από την αρχή πως έπρεπε να πάμε σε συμφωνία», είπε ο Γιάννης Βαρδαβάς από τη ΝΟΔΕ.

«Δύσκολο το μέτωπο αλλά μονόδρομος», λέει ο Στέλιος Σκορδύλης από τους ΑΝΕΛ.

«Σήμερα αρχίζουν όλα. Οι πρωτοβουλίες ανήκουν στον πρωθυπουργό για τη σωτηρία της χώρας» η θέση του Κυριάκου Καραγιώργου από το Ποτάμι.

«Για μνημόνιο βαρβαρότητας» έκανε λόγο ο Ανδρέας Κοκοσάλης από το ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται πως «ναι» στη συμφωνία, με τη μορφή ψήφου ανοχής ώστε να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη αλλά «όχι» σε συμμετοχή σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού πως αναμένεται να πει η Ν.Δ. κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Τη στήριξή του στην κυβέρνηση ανακοίνωσε το «Ποτάμι». Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα συμμετοχής στελεχών του κόμματος σε κυβέρνηση συνεργασίας και ότι θα ψηφίσει αυτά που έχει υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός στους Ευρωπαίους εταίρους.

Αδιέξοδη χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων.

Η Φώφη Γεννηματά, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσει τα προαπαιτούμενα μέτρα, αλλά η ευθύνη της διαχείρισης και υλοποίησής τους βαραίνει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια