default-image

Μάχη για τη συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών

Κρήτη
Μάχη για τη συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με νύχια και με δόντια, εμπλεκόμενοι φορείς πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση για τη συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών του δικτύου για την αντιμετώπιση της φτώχειας, με το ζήτημα να συζητείται σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δήμου Ηρακλείου.

Κραυγή αγωνίας και από τους απλήρωτους εργαζόμενους του κοινωνικού δικτύου της φτώχειας, οι οποίοι τόνισαν ότι το ζήτημα είναι κυρίως ανθρωπιστικό, καθώς εκατοντάδες άποροι και άστεγοι συμπολίτες μας δε θα καταφέρουν να επιβιώσουν με τις παρούσες συνθήκες.

Όπως υποστήριξαν,  θα πρέπει άμεσα να εξασφαλιστεί  υπογραφή από τον υπουργό Οικονομικών, όπως συνέβη σε αντίστοιχες κοινωνικές δομές στην υπόλοιπη χώρα, οι οποίες κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη παράταση του προγράμματος, τους προηγούμενους μήνες.

Από χθες, το Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων υπολειτουργεί με έναν δημοτικό υπάλληλο και για λίγες ώρες τη μέρα, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες, δεδομένου ότι προκύπτουν διάφορα νομικά ζητήματα τα οποία δεν επιτρέπουν προς το παρόν τη λειτουργία του κέντρου.

Στη περίπτωση πάντως, που δεν επιτευχθεί η ανανέωση των κοινωνικών δομών, ο δήμος Ηρακλείου θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για τη λειτουργία του Κέντρου Αστέγων υπό την ομπρέλα του δήμου.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News