default-image

ΕΚΗ: Κάλεσμα κινητοποίησης και αντίστασης στα νέα μέτρα

Οικονομία
ΕΚΗ: Κάλεσμα κινητοποίησης και αντίστασης στα νέα μέτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλεσμα απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε σωματεία και εργαζόμενους, συνταξιούχους και άνεργους την Τετάρτη 15 Ιουλίου, ημέρα που ψηφίζονται τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης να συμμετέχουν δυναμικά στο εργατικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας στις 7:30 το απόγευμα.

Ειδικότερα το Εργατικό Κέντρο στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Ο λαός μας και οι εργαζόμενοι, παρά το μεγαλειώδη αγώνα που έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα, με αποκορύφωμα το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, μέσω του οποίου έστειλαν ένα ηχηρότατο μήνυμα αντίστασης προς την κυβέρνηση ώστε να μην υποκύψει (στις εξωφρενικές όπως αποδείχθηκε τελικά) απαιτήσεις των δανειστών - τοκογλύφων και να μην αποδεχθεί ένα νέο καταστροφικό Μνημόνιο, δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια απαράδεκτη συμφωνία, την οποία η κυβέρνηση αποδέχθηκε.

Εάν υλοποιηθεί αυτό το καταστροφικό πρόγραμμα η Ελλάδα σύντομα θα έχει περισσότερους φτωχούς, θα έχει περισσότερα λουκέτα, θα έχει περισσότερους υπερχρεωμένους Έλληνες που θα κινδυνεύει η περιουσία τους, θα έχει γενικευμένη ανεργία, φτώχεια και κοινωνική εξαθλίωση.

Το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν παρά να είναι απέναντι και με όλες τους τις δυνάμεις, στο νέο καταστροφικό Μνημόνιο και στη συνέχιση των αντεργατικών - αντιλαϊκών πολιτικών, οι οποίες θα είναι ακόμα πιο επώδυνες για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους. Δεν μπορούμε παρά να είμαστε απέναντι στην προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου της χώρας μας, που υποθηκεύουν κάθε προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε όλα τα τελευταία χρόνια, τον αγώνα μας για να μην περάσει και το Νέο Μνημόνιο και καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό μας να αντισταθούν στη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε τα Σωματεία μας και τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους αύριο Τετάρτη 15/7/2015. ημέρα που ψηφίζονται τα πρώτα νέα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα της νέας κυβέρνησης, να συμμετέχουν δυναμικά στο εργατικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας στις 19:30».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News