default-image

Κ. Μητσοτάκης: "Διχασμένο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ"

Κ. Μητσοτάκης: "Διχασμένο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Γιάννη Βαρουφάκη αλλά και τις αντιθέσεις του με τις επιλογές και αποφάσεις της Κυβέρνησης Τσίπρα, εξέφρασε σήμερα το πρωί σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τον Μάρτιο είχα ζητήσει την αποπομπή του Γιάννη Βαρουφάκη. Είχε φανεί από τότε ότι είχε προσωπική ατζέντα και ήταν επικίνδυνος για τη χώρα. Δυστυχώς τα αποτελέσματα της πολιτικής του τα είδαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης. «Ο κ. Βαρουφάκης δεν είχε ποτέ σκοπό να κλείσει τη συμφωνία και δρομολογούσε το σχέδιο της δραχμής. Όταν καταλαγιάσει η σκόνη, η Δικαιοσύνη θα ασχοληθεί με την περίπτωση του Γιάνη Βαρουφάκη».

«Προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε το σχέδιο του κ. Βαρουφάκη για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ο κ. Τσίπρας αρχικά πίστεψε το αφήγημα του κ. Βαρουφάκη και άργησε πολύ να τον αποπέμψει», συμπλήρωσε.

«Για πρώτη φορά κλείνει ένας κύκλος πενταετίας όπου μονίμως η αντιπολίτευση ήταν απέναντι από την όποια Κυβέρνηση στην υλοποίηση δύσκολων μέτρων. Εμείς επωμιζόμαστε ένα βάρος το οποίο ενδεχομένως και να μην μας αναλογεί. Άλλωστε το ευκολότερο για κάποιον είναι να βγάλει την ουρά του απέξω», ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

«Στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπάρχουν νομοσχέδια ψηφισμένα, ας τα υλοποιήσει η Κυβέρνηση. Η επιχειρησιακή εφαρμογή αυτών των οποίων συμφωνήσαμε είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Είναι άλλο να ψηφίζονται οι νόμοι και άλλο να εφαρμόζονται, όπως για παράδειγμα η υλοποίηση του προγράμματος αναδιάρθρωσης της Δημόσιας Διοίκησης. Αυτή τη στιγμή οι δυνατότητες οι οποίες υπάρχουν στην εφαρμογή της συμφωνίας είναι πολύ περιορισμένες. Όταν διαφοροποιείσαι από τη βασική κυβερνητική πολιτική πρέπει πρώτος να παραιτηθείς. Υπάρχει βέβαια πάντα η επιλογή της αποπομπής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα διχασμένο κόμμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια Κυβέρνηση με ψήφο ανοχής των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μπορεί να ψηφιστούν τα δυο νομοσχέδια και να εξασφαλίσουμε ότι η χώρα μπαίνει σε μια τροχιά σταθερότητας αλλά δεν μπορεί να υπάρχει μια Κυβέρνηση με δυο διαφορετικές πλειοψηφίες, μια μνημονιακή και μια που θα ψηφίζει τα νομοσχέδια του κ. Μπαλτά. Συνταγματικά αυτό δεν στέκει. Είναι σαφές ότι υπάρχουν δυο δρόμοι: ή θα δημιουργηθεί μια άλλη πλειοψηφία και μια άλλη Κυβέρνηση ή θα πάμε σε εκλογές. Τις εκλογές δεν τις θέλει κανείς και δεν τις χρειάζεται η χώρα. Δεν μπορεί να συνεχίσει μια Κυβέρνηση να κυβερνά χωρίς δεδηλωμένη», υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ολοκλήρωσε δηλώνοντας, «εγώ βλέπω μια εθνική επιστράτευση των καλύτερων για να εφαρμοστεί αυτό το πρόγραμμα. Η Νέα Δημοκρατία έχασε τη μπάλα στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης. Στο ζήτημα των απολύσεων, προφανώς οι άνθρωποι που επαναπροσλήφθηκαν δεν μπορούν να απολυθούν ξανά, δεν θα γίνουν μπαλάκι. Κακώς βέβαια έγιναν οι συγκεκριμένες επαναπροσλήψεις στερώντας άλλες σε κρίσιμους τομείς της δημόσιας διοίκησης, όπως η υγεία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Για πρώτη φορά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να κάνουμε μια αρχή. Βλέπω τη συμφωνία ως ευκαιρία να αναγνωρίσουμε όλοι ανεξαιρέτως τα σφάλματά μας. Οι πολίτες ζητούν από εμάς να συμφωνήσουμε σε πέντε βασικά πράγματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News