default-image

"Ώρα ευθύνης για όλους μας"

Απόψεις
"Ώρα ευθύνης για όλους μας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εδώ και δέκα μέρες η Ελλάδα και οι Έλληνες ζούμε με άλλους ρυθμούς. Θα έλεγα της ντε φάκτο συνειδητοποίησης και κατανόησης θεμάτων, σημαντικών και σκληρών, που άλλες εποχές θα χρειάζονταν χρόνια να το πετύχουμε.

Της Ευαγγελίας Σχοιναράκη - Ηλιάκη*

Ζούμε στην πιο δύσκολη περίοδο της ελληνικής διαδρομής, που θα καταλήξει στην πιο σκληρή συμφωνία, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και το ευρώ.

Θα πείτε: Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε συμφωνία που θα θεσμοθετηθούν πολιτικές που θα "ματώσουμε" ως πολίτες στην υλοποίησή τους, προκειμένου να παραμείνουμε στην Ευρώπη και το ευρώ;

Όταν ακόμη και οι "λάτρεις της δραχμής" λένε ότι σε αυτή τη φάση «δεν μπορούμε να βγούμε από το ευρώ γιατί αυτό θα σημάνει καταστροφή», είναι κατανοητό πόσο σημαντικό είναι να κλείσει άμεσα η καλύτερη δυνατή συμφωνία ανάμεσα στη χώρα και τους δανειστές της.

Ταυτόχρονα, σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής βλέπουμε, μαζί με την εξουσιοδότηση των 251 βουλευτών, σχεδόν όλα τα κόμματα με τους προέδρους τους να στέκονται δίπλα στον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής, προκειμένου να επιτύχει συμφωνία και παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και το ευρώ.

Σήμερα, λοιπόν, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να γίνουμε "μια γροθιά" οι Έλληνες, προκειμένου στη μάχη ο πρωθυπουργός της χώρας να πετύχει συμφωνία με βάση την οποία, τουλάχιστον, θα μπορούμε να ελπίζουμε...

Ευχή λοιπόν να πετύχουν πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών στις διαπραγματεύσεις.

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε μετά, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, όχι τώρα, με κομμένη την ανάσα...

* Πρώην νομάρχης Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News