default-image

Μιχελογιαννάκης: έτσι θα πορευτούμε ...με μνημόνιο

Κρήτη
Μιχελογιαννάκης: έτσι θα πορευτούμε ...με μνημόνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις δικές του... κατευθυντήριες γραμμές για το μέλλον της κυβέρνησης δίνει ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που προτείνει τον τρόπο που θα πορευτεί η κυβέρνηση έχοντας στα χέρια της ένα μνημόνιο που πρέπει να διαχειριστεί.

Συγκεκριμένα σε γραπτή δήλωσή του προτείνει: όχι διάσπαση, όχι διαγραφές, κατά συνείδηση ψήφος, γρήγορη πολιτική ανακατανομής πλούτου, γρήγορη πολιτική καταπολέμηση της διαφθοράς και να ρεφάρουμε καταπολεμώντας το σάπιο και κλέφτικο πολιτικό σύστημα.

Γράφει συγκεκριμένα:

Η συνεδριακή θέση  του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντός ευρωζώνης και ευρώ. Η ερμηνεία του δημοψηφίσματος από τον Πρόεδρο ήταν ενδυναμωμένη διαπραγμάτευση εντός ευρώ.

Ποιος αλήθεια διαφωνεί με τον σύντροφο Λαπαβίτσα, α) δεν είναι προετοιμασμένος ο λαός για την έξοδο, β) δεν έχει γίνει τεχνική προετοιμασία, γ) υπάρχει σχέδιο ως πλοηγός που χρειάζεται επικαιροποίηση και επεξεργασία, δ) η δραχμή δεν είναι το μαγικό ραβδί που θα λύση τα προβλήματα της Ελλάδας.

Ποιος αλήθεια διαφωνεί με τον σύντροφο Ρινάλντι α) ότι υπάρχει μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, β) η βουλή μετατρέπεται σε καθ'  υπαγόρευση τυπικό πρωτοκολλητή διαταγμάτων.

Ποιος αλήθεια διαφωνεί με κείμενο του Αριστερού Ρεύματος, ότι μέσα στην λυκοσυμμαχία της Ευρωζώνης έχουμε α) μνημόνιο ταπεινωτικό, β) επαχθέστερο, γ) που προκαλεί κοινωνικό εξανδραποδισμό, δ) ότι επεκτείνει την τροϊκανή κηδεμονία.

Όλα αυτά ισχύουν γιατί δεν αρνήθηκα ποτέ να πω ότι πρόκειται για μνημόνιο.

Ποιος όμως αλήθεια μπορεί να αρνηθεί ότι α) μέσα σε αυτό το μονόδρομο υπάρχει χώρος για διαπραγμάτευση για το χρέος, β) για ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος, γ) για ανάκαμψη της οικονομίας, δ) για ασφάλεια των καταθέσεων από την ανακεφαλαιοποίηση και ε) για το περιβόητο ταμείο, όχι ξεπούλημα αλλά αξιοποίηση.

Περίμενε ποτέ κανείς ότι σε μια στοιχειωμένη  Ευρώπη να μην φτάσει έως και στο πραξικόπημα για μια Αριστερή παρένθεση σε μια Αριστερή Κυβέρνηση ;

Περίμενε ποτέ κανείς αν δεν χτυπήσουμε ντόπια και ξένα κατεστημένα, να κυβερνήσουμε με αριστερό κοινωνικά δίκαιο τρόπο ;

Προτείνω :     

1.            Όχι διάσπαση.

2.            Όχι διαγραφές.

3.            Κατά συνείδηση ψήφος.

4.            Γρήγορη πολιτική ανακατανομής πλούτου.

5.            Γρήγορη πολιτική καταπολέμηση της διαφθοράς και να ρεφάρουμε καταπολεμώντας το σάπιο και κλέφτικο πολιτικό σύστημα.

Κυβέρνηση με αυτούς που μπορούν να σηκώσουν τα παραπάνω.

Εδώ θα φανεί κιόλας αν τα κόμματα που έφτασαν εδώ την Ελλάδα, εννοούν ότι πρέπει να στηρίξουν την Κυβέρνηση ή καιροσκοπικά ζητούν με ρεβανσισμό την αριστερή παρένθεση και την εξαθλίωση του λάου μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News