default-image

Συζήτησε τη "γέφυρα" το Eurogroup αλλά... περιμένουμε

Οικονομία
Συζήτησε τη "γέφυρα" το Eurogroup αλλά... περιμένουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup που επρόκειτο να ασχοληθεί και με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα-γέφυρα για την Ελλάδα.

Το θέμα συζητήθηκε αλλά δεν υπήρξε κάποιου είδους απόφαση. Αυτό που έγινε γνωστό ήταν ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ, επανεξελέγη επικεφαλής του άτυπου αυτού οργάνου της Ευρωζώνης.

Την ενημέρωση για την επανεκλογή του έκανε με tweet ο ίδιος ο Ντάισελμπλουμ, την ώρα που ο Φινλανδός Α.Στούμπ τουίταρε ότι "η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε".

Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό της Ελλάδας, ωστόσο η συζήτηση ήταν σύντομη, καθώς συζητήθηκαν το χρονοδιάγραμμα της χρηματοδοτικής "γέφυρας" και των προαπαιτούμενων.

Ακόμη η διαδικασία, όπως διευκρίνησε ο Γ.Ντάισελμπλουμ, βρίσκεται   στην πορεία ολοκλήρωσης και οι ΥΠΟΙΚ συνεχίζουν να περιμένουν τις εκτιμήσεις των Θεσμών προκειμένου να συνεχίσουν. Πιθανότατα την Τετάρτη ή την Πέμπτη (μάλλον το δεύτερο) θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Eurogroup, προκειμένου να συζητηθεί η εκτίμηση των θεσμών και να δοθεί το πράσινο φως για την ψήφιση των θεμάτων στα εθνικά κοινοβούλια.  Πάντως η διαδικασία για την οριστική συμφωνία θα χρειαστεί μερικές βδομάδας - 2 με 4 εκτίμησε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Το θέμα της "χρηματοδοτικής γέφυρας" συζητείται σε τεχνικά κλιμάκια που προσπαθούν να βρουν την λύση, ενώ αύριο θα συζητηθεί το θέμα στο euroworking group και πιθανότατα στη συνέχεια (στην επόμενη συνεδρίαση) και στο Eurogroup. Ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε το θέμα "τεχνικά δύσκολο" και είπε ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί η "χρυσή τομή".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News