default-image

Αμετάβλητος ο ELA, συνεχίζει η "ασφυξία"

Οικονομία
Αμετάβλητος ο ELA, συνεχίζει η "ασφυξία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά την επίτευξη συμφωνίας, αποδείχτηκε ότι ο Μάριο Ντράγκι είχε δίκιο που "φώναζε" σε κάθε τόνο το σαββατοκύριακο ότι "με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να δώσει παραπέρα ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες", κάτι που είπε κατ' επανάληψη και στις δύο συνεδριάσεις του Eurogroup.

Η "ασφυξία" των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων συνεχίζουν και η ρευστότητα συνεχίζει να βρίσκεται σε οριακό σημείο

Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο στα 89 δισ. ευρώ το όριο ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού (ELA).

Η κατάσταση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να επανεξεταστεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ την Τετάρτη.

Υπό το φώς των εξελίξεων αυτών το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να επεκτείνει την τραπεζική αργία για μερικές ημέρες ακόμη. Στην απόφαση αυτή κατέληξε ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σε σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με εκπροσώπους των τραπεζών.

Οι λεπτομέρειες, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, αναμένεται να περιληφθούν σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία πρόκειται να εκδοθεί αργότερα στη διάρκεια της ημέρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News