Ειδήσεις

Φαρμακοποιοί vs Α.Τσίπρα

Την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών προκαλεί η επίτευξη της συμφωνίας για το τρίτο πρόγραμμα υποστηρίξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ανοιχτή επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, προς τον Πρωθυπουργό, τον κατηγορεί για ασυνέπεια λόγων και έργων. Οι φαρμακοποιοί έχουν δηλώσει αντίθετοι τόσο στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, καθώς αυτό επηρεάζει άμεσα τη χωροθέτηση, αδειοδότηση και το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, όσο και στη διεύρυνση των καναλιών διανομής και διάθεσης των φαρμάκων. «Το φάρμακο δεν προσφέρεται για κερδοσκοπία και συναλλαγές. Δεν προσφέρεται για ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων αυτών, που σήμερα επιθυμούν την μετατροπή του σε καταναλωτικό αγαθό ώστε να κερδοσκοπήσουν εις βάρος του Ελληνικού λαού. Και όπως επέμενε στις τότε προεκλογικές του δηλώσεις (εννοώντας τον Πρωθυπουργό) και προγράμματα στην Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί η αγορά να ρυθμίζει την λειτουργία του και την διάθεση του φαρμάκου» υπενθυμίζει ο κ. Λουράντος. Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα τον κατηγορεί ότι «μετατρέψατε ένα περήφανο "ΟΧΙ" σε ένα υπόδουλο "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ"...» και κάνει λόγο για μια κυβέρνηση που «ήλθε ως απελευθερωτής των μνημονίων, να ζητά γονυπετής την παραμονή σε μια Ευρώπη που η ίδια τότε ως αντιπολίτευση καθόριζε ως "Ευρώπη των αριθμών, των αγορών, των τοκογλύφων, των απόγονων του φασισμού...."!

Δεν περιμένω απαντήσεις, αφού δεν υπάρχουν... Περιμένω όμως κάποια κίνηση, αν έχει μείνει λίγο φιλότιμο!» καταλήγει η επιστολή, σύμφωνα με το in.gr. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια