Ειδήσεις

Ολάντ: "Δε θέλαμε να ταπεινώσουμε την Ελλάδα"

«Επιθυμία μας δεν ήταν να ταπεινώσουμε την Ελλάδα», είπε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, σχετικά με τη συμφωνία που επετεύχθη.

Όπως ανέφερε, ήταν σημαντικό να επιδειχθεί αλληλεγγύη, καθώς ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα σήμαινε ότι η Ευρώπη θα στερείτο ένα κομμάτι του πολιτισμού της.

Σύμφωνα με τον Ολάντ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε μια γενναία επιλογή, γιατί ήξερε ότι θα χρειαστούν κι άλλες μεταρρυθμίσεις, αλλά ήξερε επίσης ότι ήταν η στιγμή που μπορούσαν να δοθούν στη χώρα 80 δισ. ευρώ.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ακόμη ότι χρειάστηκε χρόνος για να φτάσουν οι δύο πλευρές συμφωνία, καθώς υπήρξε απροθυμία και κάποιοι ζητούσαν εγγυήσεις.

Στο σημείο αυτό τόνισε ότι αν δεν υπήρχε σταθερότητα στις σχέσεις Γερμανίας - Γαλλίας, για να βρεθεί ένας συμβιβασμός, δεν θα υπήρχε συμφωνία.

Ακόμη ο Ολάντ δήλωσε ότι η συμφωνία για την Ελλάδα θα υποβληθεί για έγκριση στο γαλλικό κοινοβούλιο την Τετάρτη και γνωστοποίησε ότι θα γίνει μία «αναδιάταξη» των πληρωμών του ελληνικού χρέους που θα αφορά τις προθεσμίες και τα επιτόκια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια