Ειδήσεις

"Δώσαμε μάχη, δύσκολες οι αποφάσεις, παρελθόν το Grexit"

Για δύσκολες αποφάσεις που χρειάστηκε να πάρει η ελληνική πλευρά προκειμένου να αποτρέψει «την επιδίωξη για μεταφορά της δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό και το σχέδιο κατάρρευσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν υφεσιακά μέτρα στη συμφωνία, ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι τα βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη.

«Δώσαμε μάχη και παλέψαμε μέχρι τέλους προκειμένου να διεκδικήσουμε μία συμφωνία που θα κρατήσει τη χώρα στα πόδια της. Βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις και σκληρά διλήμματα» περίεγραμε ο κ. Τσίπρας.

«Η απόφαση κρατάει την Ελλάδα σε συνθήκες χρηαμτοδοτικής ευστάθειας, δυνατότητες ανάκαμψης. Η υλοποίησή της είναι δύσκολη, τα μέτρα θα δημιουργήσουν υφεσιακές τάσεις», παραδέχτηκε.

Χαρακτήρισε τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση δύσκολες και στόχος τους ήταν «να αποτρέψουμε την επιδίωξη για μεταφορά της δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό, το σχέδιο για κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος που είχε μέχρι τη λεπτομέρειά του σχεδιαστεί και είχε αρχίσει να υλοποιείται».

Στα υπέρ της συμφωνίας ο πρωθυπουργός κατέταξε την αναδιάρθρωση του χρέους. «Γνωρίζαμε ότι δεν θα ήταν εύκολη διαπραγμάτευση» ανέφερε. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σημαντική παρακαταθήκη» αποτελεί η «αναγκαία αλλαγή της Ευρώπης».

«Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να κερδίσουμε τη χαμένη κυριαρχία μας» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «στείλαμε το μήνυμα της αξιοπρέπειας σε όλο τον κόσμο, αυτή είναι η πιο σημαντική παρακαταθήκη». Εμφανίστηκε βέβαιος ότι στο τέλος της ημέρας η μάχη θα δικαιωθεί.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι τόσο το πακέτο των 35 δισ. η αναδιάρθρωση και η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση θα δημιουργήσουν την αίσθηση ότι το Grexit αποτελεί παρελθόν και θα δημιουργήσει κύμα επενδύσεων που θα αντισταθμίσει τις υφεσιακές τάσεις.

«Πιστεύω ότι η πλειοψηφία του λαού θα στηρίξει γιατί δώσαμε δίκαιη μάχη, αφετέρου διότι τα όποια βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη».

«Αυτή τη φορά θα φορτωθουν τα βάρη όσοι είχαν καταφέρει να ξεφύγουν γιατί τους προστάτευαν οι προηγουμενες κυβερνήσεις. Πρέπει να παλέψουμε σκληρά για να τελειώσουμε με τα καστεστημένα εντός. Χρειάζεται μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα» είπε κλείνοντας ο Πρωθυπουργός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια