default-image

Ρέντσι: "Δεν μπορώ να φανταστώ μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα"

Οικονομία
Ρέντσι: "Δεν μπορώ να φανταστώ μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πεπεισμένος εμφανίστηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα, ώστε να στηριχτεί η χώρα για τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια και να προχωρήσει, παράλληλα, σε δομικές μεταρρυθμίσεις, «επενδύοντας στο μέλλον και στην οργάνωση της ελληνικής οικονομίας».

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν μπορώ να φανταστώ μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα», αναφέροντας πως «το πρόβλημα δεν είναι το ελληνικό χρέος, αλλά η οργάνωση της ελληνικής οικονομίας», είπε ο κ. Ρέντσι.

«Θεωρώ πάντως ότι ωθήσαμε την ελληνική κυβέρνηση προς την σωστή κατεύθυνση διότι δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ένας διαφορετικός κανόνας για τους Έλληνες και ένας άλλος για τους Ιταλούς, τους Γάλλους και τους Ισπανούς», πρόσθεσε.

Στη συνέντευξη που παραχωρήθηκε πριν τη χθεσινογραφινή συνεδρίαση του Eurogroup, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι μόνον γραφειοκρατία, λιτότητα και χρηματοοικονομικές παράμετροι», αλλά «πρέπει να αποτελείται και από αξίες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News