default-image

Διασώθηκαν 117 μετανάστες ανοιχτά της Ζακύνθου

Ελλάδα
Διασώθηκαν 117 μετανάστες ανοιχτά της Ζακύνθου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Κατάκολο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια οι 117 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν χθες το βράδυ σε ιστιοπλοϊκό, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο, 55 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά, από το λιμάνι της Ζακύνθου.

Οι μετανάστες έφθασαν στο λιμάνι με το κρουαζιερόπλοιο «Island Princess», το οποίο τους διάσωσε σήμερα τα ξημερώματα και παραμένουν μέσα σε αυτό.

Ταυτόχρονα, στο κτίριο του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου πραγματοποιείται σύσκεψη, στην οποία μετέχουν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λεωνίδας Βαρουξής, με σκοπό την λήψη μέτρων για την παροχή βοήθειας στους μετανάστες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος «εξετάζουμε δύο λύσεις, ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για την φιλοξενία των μεταναστών, ενώ είμαστε έτοιμοι για την υποδοχή τους και την άμεση παροχή βοήθειας».

Επίσης, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, στο λιμάνι του Κατακόλου βρίσκονται κλιμάκια του ΕΚΑΒ και του Ερυθρού Σταυρού, με σκοπό να παράσχουν ιατρική βοήθεια σε όσους μετανάστες πιθανόν την χρειάζονται, καθώς και εθελοντικές οργανώσεις, για την στήριξη των 117 μεταναστών.

Ακόμη, λιμενικοί και αστυνομικοί που βρίσκονται στο λιμάνι αναμένεται να ξεκινήσουν την διαδικασία της ταυτοποίησης.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News