default-image

Πλήθος προσκυνητών στον τάφο του γέροντα Παΐσιου

Ελλάδα
Πλήθος προσκυνητών στον τάφο του γέροντα Παΐσιου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πραγματική λαοθάλασσα. Πιστοί από πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και του κόσμου συρρέουν από το πρωί στη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου.

Πιστοί Χριστιανοί τιμούν τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη με τις εκδηλώσεις να είναι λαμπρές και τις οποίες κοσμεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος που αυτή την ώρα χοροστατεί στην Ιερά Αγρυπνία, ενώ νωρίτερα τέλεσε τον Εσπερινό.

Η υποδοχή στην Ιερά Μονή έγινε νωρίτερα το απόγευμα από τις μοναχές και πολλούς Ιεράρχες, μεταξύ αυτών ο Κασσανδρείας Νικόδημος, Νεαπόλεως Βαρνάβας, Λαγκαδά Ιωάννης, Βεροίας Παντελεήμων, Καστορίας Σεραφείμ, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, Μιλήτου Απόστολος, Επισκόπους, Ηγουμένους Μονών του Αγίου Ορους και πλήθος Ιερέων.

Εντυπωσιακή, μοναδική, πραγματικά απίστευτη ήταν η παρουσία του κόσμου. Επί ώρες περίμεναν πολλοί στην ουρά για να προσκυνήσουν στον τάφο του Αγίου. Μάλιστα, όσο έπεφτε το σκοτάδι και η θερμοκρασία τόσο αυξανόταν η προσέλευση. Είναι αδύνατο να υπολογιστεί ο κόσμος που πέρασε από το πρωί την πόρτα της Μονής, αλλά είναι πολλές χιλιάδες…

Χαρακτηριστικό είναι πως υπήρχαν πιστοί από την Ρωσία και Βουλγαρία που ήρθαν στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου, που το Οικουμενικό Πατριαρχείο προχώρησε τον Γενάρη στην αγιοκατάταξή του και προσέφερε μεγάλη χαρά στους Χριστιανούς…

21 χρόνια από την οσιακή κοίμησή του

Στις 12 Ιουλίου 1994, ο Γέροντας Παΐσιος μετέβη στην Ουράνια Πατρίδα, αλλά η παρουσία του μένει ζωντανή. Πλήθη κόσμου από όλα τα σημεία της γης τον επικαλούνται στις προσευχές τους και επισκέπτονται τον τάφο για να λάβουν την ευλογία του. Ο Γέροντας δεν μας άφησε μόνους στα δύσκολα χρόνια που περνάμε. Η πνευματική του κληρονομιά για τους πιστούς είναι:

*Το παράδειγμα της αγίας ζωής του, της δοσμένης στην αγάπη του Θεού και των ανθρώπων,

*Οι λόγοι του, καταγεγραμμένοι σε έγκυρα βιβλία,

*Τα θαύματα που επιτέλεσε και επιτελεί…

Μακάριοι όσοι τον είδαν, τον άκουσαν, τον έζησαν από κοντά. Αλλά πιο μακάριοι εκείνοι που ακούν τους λόγους του και ακολουθούν την αγία βιοτή του. Και όσοι δεν τον γνώρισαν εδώ, ας τον συναντήσουμε στην ουράνια πατρίδα, όπου και ο προορισμός κάθε ανθρώπου… Εκεί να προσπαθούμε να βρεθούμε μετά το σύντομο πέρασμά μας από τη γη. Και όσους κόπους και ταλαιπωρίες και αν περάσουμε (όπως πέρασε και ο Γέροντας) δεν είναι τίποτα μπροστά στα αγαθά της αιωνιότητας!

Όσοι τον αγαπούμε και τον τιμούμε ας θυμόμαστε ότι "τιμή αγίου, μίμισις αγίου"…

Πηγή: agioritikovima.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News