Ειδήσεις

Ραχήλ Μακρή: γιατί δεν πήγα στην ψηφοφορία

Η απουσία της Ραχήλ Μακρή από την ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση της πρότασης προς τους δανειστές συζητήθηκε πολύ, αφού είχε ξεκαθαρίσει πως θα καταψήφιζε την εξουσιοδότηση που ζητούσε η κυβέρνηση για να πάει να διαπραγματευτεί τη συμφωνία με τους εταίρους.

Ωστόσο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτηση της στην Επιτροπή ενώ είπε πως τάσσεται υπέρ του «Οχι», δεν ανέφερε πως δεν θα πήγαινε στην ψηφοφορία.

Μάλιστα επειδή η απουσία της συζητήθηκε, αφού όλοι περίμεναν να την ακούσουν να πει «Οχι» στον Αλέξη Τσίπρα, εκείνη αποφάσισε να εξηγήσει την απουσία της μέσω facebook.    

Τι έγραψε στο facebook

«Ξεκαθάρισα στην τοποθέτησή μου στην διαδικασία συζήτησης στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων ότι για το ζήτημα της Ελληνικής πρότασης ο Ελληνικός Λαος έχει δώσει εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης στις 25 Ιανουαρίου και εντολή απόρριψης των μέτρων λιτότητας στις 5 Ιουλίου. Η Λαϊκή βούληση αποτελεί την πλέον δεσμευτική εντολή που δύναται να λάβει μια Κυβέρνηση και δεν νομιμοποιούμαστε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε ψηφοφορία ερμηνείας μιας ξεκάθαρης δήλωσης των πολιτών αυτής της Χώρας. Η θέση μου είναι σαφής και καταγεγραμμένη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια