default-image

Δεν είναι βέβαιη συμφωνία, προειδοποιούν πηγές της Κομισιόν

Οικονομία
Δεν είναι βέβαιη συμφωνία, προειδοποιούν πηγές της Κομισιόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις εκφράζουν ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

H Γερμανία, όπως και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, παραμένει επιφυλακτική σχετικά με την ελληνική πρόταση, εξηγούν χαρακτηριστικά οι κοινοτικές πηγές.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία» αναφέρει έτερος αξιωματούχος της Κομισιόν, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του EuroWorking Group, το οποίο προετοιμάζει τις εργασίες του Eurogroup.

«Τα νούμερα για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τα επόμενα τρία χρόνια ενδέχεται να είναι πολύ μεγάλα» συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι οι πιθανότητες για την επίτευξη συμφωνίας είναι 60 έως 40.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ελλάδα ενδεχομένως να χρειαστεί 82 δισ. ευρώ και όχι 53,5 δισ. ευρώ, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, προκειμένου να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ο  εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φρανκ Πολ Βέμπερ, υποστηρίζει ότι το «αποτέλεσμα της συζήτησης είναι απόλυτα ανοιχτό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News