Ειδήσεις

Βαρθολομαίος: Εύχομαι όλα να εξελιχθούν ομαλά για την Ελλάδα

«Όλα να εξελιχθούν ομαλά για την Ελλάδα», ευχήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος έδωσε το "παρών" στον εορτασμό της μνήμης του Οσίου Παϊσίου, στην Ιερά Μονή Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε όλα να εξελιχθούν ομαλά αναφορικά με το ζήτημα της Ελλάδας. Αναφερόμενος στην κατάσταση της χώρας μας, επεσήμανε ότι φέρνει από το Φανάρι μήνυμα αισιοδοξίας προς τον ελληνικό λαό: «Όλο αυτό το διάστημα των δυσκολιών στο Φανάρι προσευχόμαστε για υπέρβαση της κρίσης», συμπλήρωσε.

Υπενθύμισε τους λόγους του Αγίου Παϊσίου, ο οποίος, όπως είπε, τόνιζε: «Ο Θεός αγαπά όλους τους ανθρώπους και όποιος έχει πίστη στον Θεό μπορεί να υπερβεί τις πιο μεγάλες δυσκολίες», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι είμαστε «στο τέλος της κρίσης» και διευκρίνισε ότι δε μιλά ως πολιτικός, ή ως οικονομολόγος. Υποστήριξε ότι «διαφαίνεται να υπάρχει "φως" στην άκρη του τούνελ. Αυτή είναι η ευχή και η προσευχή μας», πρόσθεσε.

Στις οκτώ το βράδυ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στο μοναστήρι του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή, όπου θα τελεστεί αγρυπνία στη μνήμη του οσίου Παϊσίου, ενώ θα παραμείνει στο μοναστήρι ως την Κυριακή το απόγευμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια