default-image

Βερεσέ και οι κηδείες λόγω των Capital Controls

Κρήτη
Βερεσέ και οι κηδείες λόγω των Capital Controls

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κηδείες... βερεσέ πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες τα γραφεία τελετών στο Ηράκλειο, με τα capital controls να εντείνουν το εφιαλτικό σκηνικό μετά τα εμπορικά καταστήματα, τα καταστήματα γάμων και βαπτίσεων και σε αυτόν τον κλάδο. Και αυτό γιατί με 50 και 60 ευρώ στην τσέπη, όσα δηλαδή δικαιούται ο καθένας μας να βγάλει από το ΑΤΜ των τραπεζών, κρίνεται αδύνατο για τον εκάστοτε πολίτη να πληρώσει την κηδεία ή το μνημόσυνο συγγενή του.

Συνεπώς, με τους περισσότερους πολίτες να μη διαθέτουν χρήματα προκειμένου να μπορέσουν να κηδέψουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, κατανοώντας τις δυσκολίες των καιρών και το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο όλοι βρισκόμαστε, οι ιδιοκτήτες γραφείων τελούν κανονικά τις κηδείες που όπως είναι φυσικό δεν μπορούν να ακυρωθούν, χωρίς προς στιγμήν να λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ. Ελπίζοντας έτσι ότι κάποτε θα πληρωθούν.

«Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Η τελετή όμως πρέπει να γίνει και εμείς να περιμένουμε. Δεν μπορείς να πιέζεις καταστάσεις, έτσι όπως είναι τα πράγματα», είπε ο ιδιοκτήτης γραφείων τελετών Γιάννης Μαρκουλάκης, ενώ το πιο χαρακτηριστικό της τραγικής κατάστασης αποτελεί το γεγονός πως μόνο μία στις 10 κηδείες πληρώνεται αυτή τη στιγμή στα γραφεία τελετών.  

Τελετές χωρίς τέλη

Προσπάθειες ώστε οι ενταφιασμοί να εκτελούνται κανονικά γίνονται και από την Εκκλησία, όπως τόνισε ο πατήρ Κωνσταντίνος, αλλά και από πλευράς του Δήμου. Μάλιστα, για τη διευκόλυνση των πολιτών η Λότζια έχει δώσει σαφείς οδηγίες στο τμήμα δημοτικών κοιμητηρίων για την εκτέλεση όλων των αρμοδιοτήτων τους χωρίς να απαιτούν τα προβλεπόμενα τέλη από τους πολίτες, οι οποίοι ωστόσο υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για την αναγνώριση οφειλής, η οποία θα πληρωθεί μετά το άνοιγμα των τραπεζών.

«Θα εκτελούνται όλες οι προβλεπόμενες αρμοδιότητες από τον κανονισμό, χωρίς να απαιτούνται τα προβλεπόμενα τέλη όσο οι τράπεζες είναι σε αργία. Απλώς θα πρέπει να γίνονται υπεύθυνες δηλώσεις από τους πολίτες στο αρμόδιο γραφείο που βρίσκεται στο εκάστοτε κοιμητήριο», τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηρακλείου Γιώργος Καραντινός.

Ρεπορτάζ:

Γεωργία Μακάκη, Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News