Ειδήσεις

FT: Το Eurogroup αποφασίζει τη μοίρα της Ελλάδας

Το ελληνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων θα εγκριθεί «οριακά», εάν οι Έλληνες είναι τυχεροί, επισημαίνει κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι θεσμοί αναμένεται να αποστείλουν, από ώρα σε ώρα, την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων, ενόψει του Eurogroup του Σαββάτου.

«Θα υπάρξει οριακή έγκριση, εάν οι Έλληνες είναι τυχεροί» αναφέρει κορυφαίος αξιωματούχος, μιλώντας στους Financial Times.

Στο Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποφανθούν επί της νέας πρότασης της Ελλάδας, εξέλιξη η οποία θα καθορίσει το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η επίτευξη συμφωνίας πιθανώς να προσκρούσει στο Βερολίνο, το ποίο αναμένεται να τηρήσει σκληρή στάση απέναντι στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

«Μία ομάδα υπουργών, με προεξέχοντα τον W. Schaeuble, θα καταστήσει σαφές ότι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στις προτάσεις, δεν επαρκούν προκειμένου να ανάψει το πράσινο «φως» στο δάνειο των 53,5 δισ. ευρώ.

«Δεν θα είναι αρκετό για την Ελλάδα να παρουσιάσει τις προτάσεις του Ιουνίου ως νέο πακέτο μέτρων» τονίζει ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Martin Jaeger.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, στην ατζέντα του Eurogroup δεν θα βρίσκεται η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα βοήθειας, αλλά η απόφαση για την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πακέτο διάσωσης.

Σχόλια