Ειδήσεις

"Εμείς σας εξουσιοδοτούμε να φέρετε την Κυριακή συμφωνία"

«Όταν ήταν εθνικά αναγκαίο υπογράφαμε χωρίς αυτή την εξουσιοδότηση, υπηρετώντας το εθνικό συμφέρον, επεσήμανε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «Διαπραγμάτευση και Σύναψη Δανειακής Σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)».

Η χώρα ήταν σε καλύτερη κατάσταση πριν έξι μήνες εκτίμησε και καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, για να μην ολοκληρωθεί το προηγούμενο πρόγραμμα.

«Κανένας πρωθυπουργός δεν μας έφτασε τρεις μέρες πριν την έξοδο από την Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι εγκατέλειψε το τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν είναι τυχαίο που το Σύνταγμα αναφέρει ότι για δημοσιονομικούς λόγους δεν γίνονται δημοψηφίσματα, ενώ στάθηκε στο ότι δεν υπήρχε ικανός χρόνος διαβούλευσης πριν τη διεξαγωγή του.

Όχι μόνο δεν έπρεπε να προχωρήσετε ως λύση σε ένα δημοψήφισμα, αλλά θα έπρεπε να έχετε την τόλμη να πάρετε την ευθύνη κι όχι να οδηγήσετε την χώρα σε ένα δημοψήφισμα, είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προς τον πρωθυπουργό.

«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά στην οικονομία υπάρχουν, με ατυχείς επιλογές» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και επέρριψε την ευθύνη για τη διαπραγμάτευση στην κυβέρνηση. Τόνισε πάντως ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει τη συμφωνία.

Παράλληλα έκανε λόγο για «τακτικίστικο ελιγμό» αναφερόμενος στην εξουσιοδότηση που ζητεί ο Πρωθυπουργός και ευχήθηκε να μην επαληθευτεί αυτό το σενάριο, υπογραμμίζοντας ότι η Ν.Δ. θέλει την Κυριακή να υπάρξει συμφωνία.

«Εμείς πονέσαμε πολύ όταν έπρεπε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις» σημείωσε και τόνισε ότι δείχνει κατανόηση και συμπόνοια στους βουλευτές της συμπολίτευσης. «Κι εσείς μέσα σας καταλαβαίνετε τι περνάγαμε και πόσο μας αδικούσατε κάποτε» συμπλήρωσε.

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας τόνισε και εκτίμησε ότι «και τώρα παίρνουμε βάρη που δεν μας αναλογούν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια