default-image

Μπλακ-άουτ στις εισπράξεις λόγω φόβου "κουρέματος" (video)

Οικονομία
Μπλακ-άουτ στις εισπράξεις λόγω φόβου "κουρέματος" (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι οι μόνοι που μπορούν αυτές τις ημέρες να λαμβάνουν χρήματα και όμως ο φόβος για κούρεμα καταθέσεων είναι τέτοιος που τους έχει οδηγήσει στην επιλογή να ζητούν από τους συνεργάτες τους στο εξωτερικό, να μην τους καταθέτουν ούτε ένα ευρώ.

Οι εξαγωγείς και από την Κρήτη, μπορεί να εκτελούν κανονικά τις παραγγελίες από αγορές τους εξωτερικού, ωστόσο όταν έρθει η ώρα της πληρωμής, μάλλον ζητούν από τους συνεργάτες τους να μην τους καταβάλουν τα ποσά που τους οφείλουν, αφού σε ένα ενδεχόμενο "κούρεμα" καταθέσεων, ίσως μια διαφορετική πρακτική, θα σήμαινε ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα για τις επιχειρήσεις τους.

Εξίσου μεγάλη είναι και η αγωνία των ξενοδόχων που αντιμετωπίζουν με την ίδια πρακτική τους συνεργάτες τους και κυρίως εκείνους με τους οποίους έχουν την εμπιστοσύνη να το πράξουν. Για δωμάτια και παροχές υπηρεσιών που έχουν διαθέσει ή πρόκειται να διαθέσουν, δεν ζητούν τα χρήματα, αλλά περισσότερο χρόνο, με στόχο η κατάθεση των χρημάτων να γίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια και εφόσον τα σενάρια περί κουρέματος έχουν δείξει κατά πόσο έχουν ή όχι ισχύ.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_42wpl9gn/

Μεγάλη βαρύτητα στην υπογραφή συμφωνίας με τους δανειστές, δίνουν οι επιχειρηματίες, που ωστόσο διευκρινίζουν ότι και με την υπογραφή  συμφωνίας, η ομαλοποίηση της οικονομίας και της λειτουργίας των τραπεζών που έχουν υποστεί βαθιές πληγές, θα δείξει ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News